Davutoğlu: Erdoğan Bahçeli'den Her Türlü Sürprize Hazır Olmalı

TAKİP ET

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Reuters'ın sorularını yanıtladı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin genel merkezinde İngiliz haber ajansı Reuters’a kritik açıklamalarda bulundu. 

Davutoğlu'nun konuşmasında en dikkat çeken nokta "Tecrübeli bir siyasetçi olarak öğrendim ki siyasetin rasyonelliğinden emin olmayacaksın. Erdoğan ve bu koalisyon için 2023'e kadar devam etmek zor. Erdoğan, Bahçeli'den her türlü sürprize hazır olmalı" şeklinde ifade ettiği kısımdı.

Davutoğlu eskiden kendisinin de içinde bulunduğu iktidar patisi AKP için, "En büyük problemlerden biri de egosentrik illüzyon. Siyasette, mutlak güce sahip olanlar gücün sonsuza kadar devam ettiğini düşünür. Bu illüzyon sorunları görmelerini engeller. Maalesef Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekibi, parti sahadaki gerçekleri görmüyorlar çünkü bu illüzyon var onlarda, sanki güç onlarınmış gibi. O güç milletin… Her hafta insanları işlerin doğru yolda gittiğine ikna etmek için yeni sürprizler üretmek zorundalar, Karadeniz’deki doğalgaz yatakları gibi" şeklinde konuştu.

ahmet davutoğlu gelecek partisi davutoğlu reutersa konuştu kritik açıklama erdoğan sürprize hazrı olsun akp mhp devlet bahçeli recep tayyip erdoğan bahçeli sürpriz yapabilir