Davutoğlu: Kılıçdaroğlu Aday Olsa da Olmasa da 6'lı Masa Dağılmaz

TAKİP ET

Davutoğlu CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanı adaylığı konusunda ise "Kılıçdaroğlu Altılı'nın adayı olsa da olmasa da masa dağılmaz." diye konuştu.

Davutoğlu, Gelecek Partisi kurucularından Etyen Mahçupyan'ın, "Kılıçdaroğlu aday olmazsa Altılı Masa dağılır" sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Kılıçdaroğlu Altılı Masa'nın adayı olsa  da olmasa da masa dağılmaz." yanıtını verdi. 

Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışı sorulan Davutoğlu, "Haberimiz yoktu lakin bir yıldır bu meseleleri o kadar çok konuşuyoruz ki duyduğum anda yadırgamadım, aradım tebrik ettim"  dedi.

Başörtüsü konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu istediğini ancak 2 haftadır yanıt alamadığını söyleyen Davutoğlu şöyle konuştu:

"Benim için mesele şahsi değil. Açık ifade ediyorum, Sayın Erdoğan ile şahsi herhangi bir meselem yok. Hukukunu koruyacağım derken şahsi hukukunu kastettim. Ama Sayın Erdoğan ile millet adına meselem var. Bu milleti yoksulluğa mahkûm etti, kutuplaştırdı, dinine en büyük zararı verdi. Ona bakan gençler dinden, başörtüsünden soğudular. Bunu istismar etme noktasına getirdi"

"Esad'la Tek Bir Şart İle Görüşürüm"

"Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşür müsünüz?" soruna "tek bir şart ile" görüşebileceğini söyleyen Davutoğlu, "BMGK’nin altında imzası olan kararı uygulaması şartıyla görüşürüm. Geçiş hükümeti kurulmalı ve mültecilerin geri dönüşü sağlanmalı kararını uygulayacağım desin, görüşürüm" dedi.

davutoğlu kılıçdaroğlu erdoğan altılı masa