Davutoğlu: Kimse Bu Masayı Tekeline Alamaz, Adayı Belirleme Sürecinde Görüş Ayrılıkları Tabii Olacak

TAKİP ET

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayına ilişkin konuştu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Fox TV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Altılı Masa içinde kırgınlık olduğu iddialarına ilişkin konuşan Davutoğlu, "Liderler arasında şu anda kırgınlık yok. Çok ciddi anlamda siyasi nezaket var. Ama diyelim ki ufak tefek kırgınlık oldu. Bir ailede yok mu bu? Bir ailede kardeşler arasında tartışma olmuyor mu? Bazen yüksek sesli tonda tartışmalar olmuyor mu? Türkiye büyük bir aile ve biz de o ailenin fertleriyiz" ifadelerini kullandı.

"Önce İkili İstişareler Yapalım Dedik"

Ortak adayın belirlenme sürceine ilişkin soruya ise Davutoğlu, "Son toplantıda, 'Önce ikili istişareler yapalım' dedik. Bu istişarelere bu hafta başlıyoruz" yanıt verdi.

Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Artık bu masada birilerinin kazanacağı, birilerinin kaybedeceği bir formül yok. Ya hepimiz kazanacağız ve bizimle birlikte ülke kazanacak ya da hepimiz kaybedeceğiz. Böyle bir tabloyu herkes içselleştirdiği için farklı kanaati olanlar da bu farklı kanaatlerini bir şekilde ortak meyile doğru revize etme durumunda kalacak. Hepimiz fedakârlık yapacağız."

Davutoğlu, "Kimse bu masayı kendi tekeline alamaz. Kimse tek başına bir partinin değeriymiş gibi bu masayı gösteremez. Bu hepimiz için geçerli ve altı siyasi liderin anlaşması, altı kişinin anlaşması değil, altı geleneğin anlaşması. Onun için aramızdan çıkacak ve birlikte onaylayacağımız cumhurbaşkanı adayı da bu fedakârlığı yaptığı ölçüde başarılı olur sistem" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı adayı belirlenirken Altılı Masa'da yer alan diğer parti liderlerine olan güvenini dile getiren Davutoğlu, "İnşallah cumhurbaşkanı adayımız 13. cumhurbaşkanı olacaktır ve bu adayı belirleme sürecinde tabii görüş ayrılıkları olacak. Ama hep beraber bir ortak akıl işleteceğiz" dedi.

davutoğlu altılı masa ortak aday cumhurbaşkanı adayı