Davutoğlu: Millet İttifakı'nın Adının Değiştirilmesini Konuşuyoruz

TAKİP ET

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Millet İttifakı'nın adının değiştirilmesini tartıştıklarını söyledi.

Halk TV canlı yayınında Suat Toktaş'ın konuğu olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, güçlendirilmiş parlamenter sistemi savunan 6 parti olarak sürekli görüşme halinde olduklarını ve iktidarı AKP'den devraldıktan sonra nasıl yöneteceklerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Belki 6 partili bir Millet İttifakı olacağız" şeklindeki açıklamasını teyit eden Davutoğlu, "Bugün için 6 partinin ittifakı söz konusu. Biz bu ittifakı detaylandırıyoruz. Oturup konuşacağız. Asıl bizim seçime kadar ne yapacağımız önemli" diye konuştu.

Toktaş'ın "Bu şu anda Millet İttifakı diye ifade ediliyor, 6'lı bir ittifaka dönüştüğünde adı değiştirilecek mi? Sizin öyle bir teklifte bulunduğunuz söylendi" şeklindeki sorusuna yanıt veren Davutoğlu, "Bunları konuşuyoruz şimdi. Şu anda bir şey söylemek istemem. Yeni bir süreçse bunun sembolleriyle, isimleriyle -daha önce sadece ben değil, diğer liderlerden de gelen oldu- bunları hep değerlendireceğiz. Bunlar masada" ifadelerini kullandı.

Toktaş'ın ittifak için konuşulan isimlerin neler olduğuna ilişkin ısrarlı sorusu karşısında ise Davutoğlu gülerek "Müsaade ederseniz önceden bunları söylemem doğru değil. Bütün arkadaşlarıma saygım gereği bunu burada zikretmem doğru olmaz" dedi.

Ahmet Davutoğlu gelecek partisi millet ittifakı 6 parti Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem adının değiştirilmesini konuşuyoruz