Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na Destek: Kim Böldü Bizi; Kim Ayırdı?

TAKİP ET

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' videosuna 'Sünni' videosuyla karşılık verdi. Davutoğlu, Anadolu'nun Sünnilerin ve Alevilerin ortak erenlerine saygı duyduğu bir coğrafya olduğunu söyledi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Alevi” videosuna “Sünni” videosuyla karşılık verdi. Davutoğlu, Anadolu’nun Sünnilerin ve Alevilerin ortak erenlerine saygı duyduğu bir coğrafya olduğunu söyledi.

“Kim böldü bizi? Kim ayırdı?”

Davutoğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, Kılıçdaroğlu’nun “Alevi” videosunu izledikten sonra Anadolu tarihinin gözünün önüne geldiğini belirtti. Davutoğlu, "Kemal Bey bir Alevi olarak samimi bir şekilde hislerini ifade ederken ben de bir de Sünni olarak ifade edeyim 13. Yüzyıl Anadolu Sünnilerin ve Alevilerin aynı pirlerinin saygı duyduğu bir Anadolu’ydu” dedi. Davutoğlu, Hz. Mevlana ve Hacı Bektaşi Veli’nin Sünnilerin ve Alevilerin ortak erenleri olduğunu hatırlatarak, “Kim böldü bizi? Kim ayırdı?” diye sordu.

“Cumhuriyetimizin verdiği imkanlarla ben de nice makamlara geldim”

Davutoğlu, Toroslar’ın zirvesinde bir Sünni yörük Türkmen ovasında doğduğunu anlattı. Davutoğlu, köyünün adının Pirlerkondu olduğunu, karşı cephedeki kayanın adının kıble kayası, parkın adının mihrap, parkın sırtını verdiği tepenin adının Erenler tepesi olduğunu söyledi. Davutoğlu, “Yani Selçuklu Devleti’nin ve Anadolu’daki Horasan izlerinin yaşadığı bir ortamda doğdum. Ve Cumhuriyetimizin verdiği imkanlarla ben de nice makamlara geldim.” ifadelerini kullandı.

Ahmet Davutoğlu kemal kılıçdaroğlu Alevi Sünni