'Serok' Lakaplı Davutoğlu'ndan 'Kürtçe Seçmeli Ders' Çağrısı

TAKİP ET

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu "Sadece anadili olanların değil, bu topraklarda yaşayan herkesin bu kadim dili merak edip öğrenmesini dilerim" diyerek Kürtçülük yaptı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kürtçe'nin okullarda seçmeli dil olarak seçilmesi çağrısında bulundu. 'Serok' lakabıyla da bilinen Davutoğlu, "Sadece anadili Kürtçe olanların değil, bu topraklarda yaşayan herkesin bu kadim dili merak edip öğrenmesini dilerim" dedi.

Partisinin Van İl Başkanlığı'nın videosunu paylaşan Davutoğlu sosyal medya hesabından Türkçe ve Kürtçe açıklama yaptı.

Gelecek Partisi Van İl Başkanlığı'nın paylaştığı video, "Okullar da seçmeli derslerin seçilmesi için son üç gün kaldı. Bu sebeple İl Başkanımız ve İl Başkanlık Kurulumuzun tüm anne ve babalara çağrısı var. Çocuklarımıza seçmeli ders olarak Kürtçe'yi seçelim ve ana dilimizi unutturmayalım. Ana dil mukaddestir." notuyla paylaşıldı.

Videolu mesajı alıntılayarak Kürtçülük yapan Davutoğlu'nun açıklaması şöyle:

"Sadece anadili Kürtçe olanların değil, bu topraklarda yaşayan herkesin bu kadim dili merak edip öğrenmesini dilerim.Hêvî dikim ne tenê ew kesên ku zimanê wan yê zikmakî Kurdî ye, herkesên ku li ser vê erdnîgariyê dijîn vî zimanê qedîm meraq bikin û hîn bibin."

Ahmet Davutoğlu kürtçe kürtçe seçmeli ders kürtçe dersi gelecek partisi