Davutoğlu'ndan Ortak Aday Açıklaması

TAKİP ET

Ahmet Davutoğlu, altılı masanın ortak cumhurbaşkanı adayına ilişkin açıklama yaptı.

YouTube kanalı Karar TV'de Taha Akyol ve Elif Çakır'a konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık sinyallerine ilişkin "Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olmasıyla ilgili kendisinin bize söylediği bir şey yok, konuşulmadı" dedi.

Altı partinin altısının da kendi iddiasına güvendiğini belirten Davutoğlu, "İddialı konuşmak ayrı şey, Cumhurbaşkanı adayı olmak ayrı şey. Hepimizle ilgili bu konuşuluyor" diye konuştu. 

Partisinin tabanından kendisi için de adaylık mesajları geldiğini belirten Davutoğlu, "Ama günü geldiğinde konuşulur her şey" dedi.

"Erdoğan'ın Gücünü Kullanacak Bir Cumhurbaşkanı Seçmeyeceğiz"

Seçilecek cumhurbaşkanının Erdoğan'ın bugünkü gücünü kullanmayacağını ve bu gücü kullanacak bir cumhurbaşkanı seçmeyeceklerini belirten Davutoğlu, "Geçiş sürecinde de aşırı bir güç kullanımı felaket getirir. Şu anda Cumhurbaşkanı kararnamesi var mesela, öyle değil, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi gibi bir şey yapılabilir. Örneğin başbakanlık döneminde olduğu gibi, tüm üyeler imzalayacak, 6 liderin imzası olacak" şeklinde konuştu.

"Ortak Aday Çıkmasa da Dağılmayız"

Altılı masadan ortak aday çıkmaması halinde bu durumun iktidarın işine geleceğini ve Millet İttifakı'nın toplumdaki algısına zarar vereceğini belirten Davutoğlu, "Ama biz bu masa için çok uğraştık ve ortak aday çıkmazsa da dağılmayız. Dağılmasını da ben hiç istemem" ifadelerini kullandı.

Ahmet Davutoğlu ortak aday açıklaması karar tv taha akyol elif çakır kemal kılıçdaroğlu altılı masa millet ittifakı cumhurbaşkanı adayı