'Davutoğlu'nun Sözleri, Masadaki Bazı Partilerde Rahatsızlık Yarattı, Endişeye Yol Açtı'

TAKİP ET

Davutoğlu'nun "Genel başkanlar, cumhurbaşkanı gibi her stratejik kararda imza yetkisine sahip olacak" sözlerinin rahatsızlık yarattığı iddia edildi.

HaberTürk yazarı Bülent Aydemir, geçen günlerde 10. toplantısını yapan Altılı Masa'da sonrası yaşanan son gelişmeleri kaleme aldı.

Aydemir, "Cumhurbaşkanının masa üyelerinden biri olması gerektiği konusunda genel bir kanaat var, ancak dediğim gibi toplantıda isim konuşulmadı" ifadelerini kullandı. 

Aydemir, "Genel başkanlar arasında ortak cumhurbaşkanı adayının tespiti ile ilgili istişarelerin başlatılmasına karar verildi. Ocak sonu Şubat başında cumhurbaşkanı adayı da netleşmiş olur" dedi. 

Aydemir ayrıca, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun, "Cumhurbaşkanı ve yardımcılarının ağırlıklı olduğu ortak bir süreç ilerleyecek. Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun, genel başkanlar karar süreçlerinin içerisinde olacak. Genel başkanlar, cumhurbaşkanı gibi her stratejik kararda imza yetkisine sahip olacak" ifadelerinin, "masadaki bazı partilerde rahatsızlık yarattığını, bu şekilde ifade edilmesinin vatandaşın kafasında endişeye yol açacağının" ifade edildiğini ileri sürdü. 

davutoğlu cumhurbaşkanı adayı altılı masa cumhurbaşkanı