Davutoğlu: Nureddin Nebati, Berat Albayrak'tan Talimat Alıyor

TAKİP ET

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın istifasının arkasında Berat Albayrak'ın Nureddin Nebati'ye verdiği talimatların olduğunu öne sürdü.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ekonomist olduğu iddiasındaki AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın faiz politikasını kabul etmemesi nedeniyle 2 Aralık’ta "görevden affını talep eden" Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın istifasının arkasında, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı ve eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, Elvan’ın yerine gelen Nureddin Nebati’ye verdiği talimatların olduğunu iddia etti.

Ahmet Davutoğlu, Lütfi Elvan‘ın görevden ayrılma sürecine dair "Bir bakan var, bir de görünmeyen otorite var" ifadelerini kullandı. Davutoğlu şu ifadeleri kullandı.:

“Lütfi Bey’in ayrılmasındaki faktör Nureddin Nebati, Berat Albayrak’tan talimat alıyordu veya onunla irtibatlıydı. Yani bir bakan var, bir de görünmeyen otorite var.”

Davutoğlu, Nureddin Nebati‘nin Hazine ve Maliye Bakanlığı’na atanmasını bir anlamı olmadığını çünkü nihai kararı Cumhurbaşkanı'nın vereceğini söyleyerek şu değerlendirmeyi yaptı:

"Nebati'nin Varlığıyla Yokluğu Arasında Bir Fark Yok"

“Herhangi bir kişiye saygısızlık yapmak aklımın ucundan geçmez. Nureddin Bey’in de yapacağı çok şey olabilir, o ayrı bir husus ama Türk ekonomisini yönetecek ve ekonominin ona teslim edileceği ehliyet ve liyakat unsurlarının hiçbirine sahip değildir. Kurumların bir anlamı kalmadı. Dolayısıyla şu anda Sayın Nebati’nin varlığıyla yokluğu arasında bir fark yok çünkü nihayetinde cumhurbaşkanı karar verecek.”

nureddin nebati berat albayrak davutoğlu hazine ve maliye bakanlığı erdoğan