Davutoğlu: Seçim Ortamını Bozacak, Göçmen Karşıtlığı Üzerinden Bir İklim Oluşturulmaya Çalışılıyor

TAKİP ET

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Seçim ortamını bozacak, yabancı, göçmen karşıtlığı üzerinden de tahrik edilen bir iklim oluşturulmaya çalışılıyor" açıklamasını yaptı.

Mersin'de basın toplantısı düzenleyen Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Davutoğlu, altılı masanın bu ay Gelecek Partisi ev sahipliğinde toplanacağını ve bu toplantının son 70 yıllık demokrasi tarihinin en önemli gelişmelerinden biri olduğunu söyledi.

"Sosyal patlamalara sebebiyet verecek bir iklim oluşturulmaya çalışılıyor. Seçim ortamını bozacak, yabancı, göçmen karşıtlığı üzerinden de tahrik edilen bir iklim oluşturulmaya çalışılıyor" diyen Davutoğlu, altılı masanın 4 alt komisyonla toplanacağını kaydetti.

Bu komisyonlardan birinin seçim güvenliği üzerinde çalışan komisyon olduğunu belirten Davutoğlu, "İlk toplantısını bayramdan önce yapmıştı. Bugünlerde ikinci toplantısını yapacak" dedi.

Ayrıca altılı masanın temel ilke ve hedeflerini içeren metni hazırlayan komisyonun toplanacağını belirten Davutoğlu, "Üçüncüsü Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden Parlamenter Sisteme geçiş esnasında nasıl bir anayasal mevzuat değişikliği yapmak gerekiyor diye. Bu konuda çalışacak anayasal ve yasal mevzuat değişikliği, bir çalışma grubu daha kuruldu. O da bu hafta içinde tekrar toplanacak" diye konuştu.

4. komisyonun ise Merkez Bankası'nın bağımsızlığı, stratejik planlama kurulu, ekonomik ve sosyal konsey gibi ekonomik kurumların yeniden rehabilite edilmesi için çalıştığını belirten Davutoğlu, bu 4 çalışma grubunun hazırlayacağı raporların 29 Mayıs'da Gelecek Partisi ev sahipliğinde toplanacak olan altılı masada görüşüleceğini vurguladığı açıklamasında "Bundan sonraki hedefimiz 6'lı masada, bu 6'lı masanın işleyişinin, ilkelerinin yapısal bir nitelik kazanması ve adım adım Türkiye'nin sorunlarına çözüm üretecek bir noktaya gelmemiz" ifadelerini kullandı.

Ahmet Davutoğlu gelecek partisi seçim ortamını bozacak göçmen karşıtlığı üzerinden iklim bir oluşturulmaya çalışılıyor