Davutoğlu'ndan Cumhur İttifakı'nın Hedefindeki AYM ve TTB'ye Destek

TAKİP ET

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, AYM Başkanı'nı hedef alan Süleyman Soylu ile TTB'nin kapatılmasını isteyen Devlet Bahçeli'yi eleştirdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Antalya İl Başkanlığı 1. Olağan Kongresi'nde konuştu. Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi (AYM)'nin aldığı bir karar nedeniyle AYM Başkanı'nı hedef tahtasına oturtan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Türk Tabipleri Birliği (TTB)'nin kapatılması ve yöneticilerinin yargılanması gerektiğini dile getiren MHP lideri Devlet Bahçeli'ye sert sözlerle yüklendi.

"Liyakattan Nasibini Almamış Bir Yönetim"

Bakan Soylu'nun AYM Başkanı ile ilgili ifadelerine tepki gösteren Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Vatandaşın güvenliğinden sorumlu bakan kalkmış Anayasa Mahkemesi Başkanı ile polemiğe giriyor. Söz dalaşı çıkarmaya kalkıyor. Muhattabı o seviyeye düşmemek için sessiz kalıyor ama o hala devam ediyor. Baştan aşağıya hamaset. Dediği şu; biz bu ülkede güvenliği tesis edemiyoruz. Yani işimizi yapamıyoruz. Durum buysa senin görevin ne? Sokaklarda emniyeti sağlamak sizin göreviniz değil mi? Bu kadar demokrasiden, liyakattan nasibini almamış bir yönetim olabilir mi?"

"Bu Salgın Günlerinde Doktorlara Hakaret Edemezsiniz"

 

"Diğer ortak da boş durmuyor. O da kafayı doktorlara takmış. Saldırıp duruyor. Emin olun bilmeyen eli kolu kanlı bir terör örgütünden bahsettiğini zanneder"  diye konuşan Davutoğlu, koronavirüs salgınının yarattığı şartlara dikkat çekerek "Niye birden biriniz hukuk devletinin en önemli kurumuna diğeriniz bu salgın günlerininin kahramanı doktorlarımıza saldırıyorsunuz? Bu salgın günlerinde doktorlara hakaret edemezsiniz" diye devam etti.

 

ahmet davutoğlu gelecek partisi antalya il başkanlığı 1. olağan kongre süleyman soylu içişleri bakanı aym başkanı anayasa mahkemesi mhp devlet bahçeli ttb türk tabipleri birliği