Davutoğlu'ndan Hükümete Doğu Türkistan Tepkisi

TAKİP ET

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, hükümetin Doğu Türkistan meselesinde ilgisiz kalmasını eleştirdi.

Pek çok ülke Doğu Türkistan'daki insan hakları ihlalleriyle sürekli gündeme gelen ve şeffaflıktan oldukça uzak duran Çin'e karşı yaptırımlar uygulayıp tepki gösterirken, AKP hükümetinin bu konuda ilgisiz gözükmesi eleştirilere neden oluyor.

AKP hükümetinin bu tavrına bir tepki de Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ndan geldi. Davutoğlu, hükümete Doğu Türkistan'daki Uygur Türkleri hakkında, "Doğu Türkistan’da Çin zulmü altında inleyen soydaşlarımız için dünya ayağa kalktı, BM’de 39 ülke imza atıp bildiri yayınladı, siz neredesiniz?" dedi.

ABD, Almanya, Birleşik Krallık ve Japonya dahil olmak üzere toplam 39 ülke Çin'e Uygur Türklerin haklarına saygı gösterilmesi için çağrıda bulunmuş ve Hong Kong'daki siyasi durum hakkında endişelerini aktarmıştı. Çin'in kınandığı açıklamada Türkiye'nin imzası yer almamıştı.

Davutoğlu, hükümete Doğu Perinçek göndermesi yaparak tepki gösterirken, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Doğu Türkistan’da Çin zulmü altında inleyen soydaşlarımız için dünya ayağa kalktı, BM’de 39 ülke imza atıp bildiri yayınladı, siz neredesiniz? Çin hayranı ortağınız elinizi kolunuzu mu bağladı? Hani dünya beşten büyüktü? Hani mazlumların sesiydiniz?"

ahmet davutoğlu Doğu Türkistan Uygur Türkleri çin tepki akp hükümet gelecek partisi vatan partisi doğu perinçek