Dayakçı Öğretmene Saydıran Ümit Erdim, Şikayet Üzerine İfade Verdi: 'Az Bile Söylemişim'

TAKİP ET

Ümit Erdim, kendisinden şikayetçi olan Ali Rıza Yücel'in 20 bin Türk lirası karşılığında uzlaşma teklifini reddetti ve "Az bile söylemişim" dedi.

Ümit Erdim, kendisinden şikayetçi olan Ali Rıza Yücel'in 20 bin Türk lirası karşılığında uzlaşma teklifini reddetti ve "Az bile söylemişim" dedi.

2021 yılı sonlarında Ali Rıza Yücel adlı bir 'öğretmen', okul koridorunda bir öğrencisini tekme tokat dövdüğü görüntüler ortaya çıkınca görevden uzaklaştırılmıştı. Oyuncu Ümit Erdim, o görüntüleri paylaşarak Yücel hakkında "Ali Rıza Yücel denen sözde öğretmen. Direkt ismine hitap ediyorum bu twit burda dursun; sen şerefsiz ahlaksız aşağılık bir varlıksın. Senin aldığın nefesin taa…" yazmıştı. Bunun üzerine Yücel'in Erdim'den şikayetçi olduğu ortaya çıktı.

Yücel'in şikayeti üzerine uzlaşma için kendisine ulaşıldığını ve şikayetin geri çekilmesi için 20 bin Türk lirası vermesinin teklif edildiği Erdim, uzlaşmayı reddetti ve davadan çekilmeyeceğini açıkladı.

Okul koridorunda 10 yaşındaki bir öğrencisini tekme tokat dövdüğü görüntülerin gündeme gelmesiyle görevden uzaklaştırılarak 1,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Ali Rıza Yücel, Bakanlık tarafından mesleğine son verildikten sonra İl Millî Eğitim Müdürlüğünde memur olarak yeni görevine başladı ve kendisine ağır sözlerle tepki gösteren oyuncu Ümit Erdim'e hakaret davası açtı.

Erdim konuya dair şunları söyledi:

"Tuhaf bir olayla karşı karşıyayız. Öğretmenlik yapan bir beyefendi, okul koridorunda 10 yaşındaki bir kardeşimizi döne döne dövdüğü görüntüleri çıktı. Ben de bunu Twitter hesabımdan yayınlayarak Ali Rıza Yücel aşağılık ve şerefsiz bir varlık olduğunu ifade ettim. Kendisini bu cümlelerim örselemiş olacak ki hakaret davası açmış. Zekeriyaköy Polis Karakolu'na giderek ifade verdim. Sonra uzlaşmak için aradılar. Beyefendinin şikayet geri çekmek için 20 bin TL gibi talepte bulunduğunu söyledi, kabul etmedim. Birinin talebi üzerinden ödeme yapmayız. Hukuk önünde cezam neyse çekerim."

 

ümit erdim aksaray öğretmen ali rıza yücel uzlaşma