Dedektör Köpek Volta Görev Süresini Tamamlayarak 'Emekliye' Ayrıldı

TAKİP ET

Manisa İl Jandarma Komutanlığında 5 yıl boyunca görev yapan dedektör köpek Volta emekliye ayrıldı.

9 aylık bir yavruyken Jandarma Genel Komutanlığı tarafından uyuşturucu ve uyarıcı madde dedektör köpeği olarak eğitilmeye başlayan pointer cinsi 'Volta' adlı köpek, yurt içinde ve yurt dışında çeşitli görevlerde yer aldı.

Bakıcısı Uzman Jandarma Şuayip Topuz ile 2016 yılında Manisa İl Jandarma Komutanlığına gelen Volta, il genelindeki uyuşturucu operasyonlarının hemen hemen hepsine katıldı. Özel eğitiminin yanı sıra keskin koku alma yeteneğine de sahip olan Volta, Manisa'da 5 yıl boyunca katıldığı operasyonlarda ekiplere önemli destek sağladı.

Bu yıl itibarıyla 12 yaşına gelen Volta, yaşı ilerlemiş olduğu için Manisa İl Jandarma Komutanlığınca 'emekli' edilerek Akhisar'daki Zeytinliova Jandarma Karakoluna gönderildi.

Buradaki askerler tarafından bakılacak olan Volta, bundan sonra görevlerde yer almayacak. 

Manisa İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürü Kıdemli Başçavuş İlker Kılıçkap, yaptığı açıklamada "2016'da Manisa'ya gelen Volta, gerek ülke içinde gerekse NATO görev gücü kapsamında icra ettiği görevlerde keskin koku alma yeteneği sayesinde yaptığı aramalarda 1 tonun üzerinde uyuşturucu ve uyarıcı maddenin ele geçirilmesine katkı sağladı" ifadelerini kullandı.

volta dedektör köpek emekliye ayrıldı manisa il jandarma komutanlığı uyuşturucu mücadele 12 yaşında emekli edildi pointer cinsi açıklama