Defnettiği Babasını Hastanede Gören Adam Bayıldı

TAKİP ET

Çanakkale'de yaşayan Hilmi Çelik, babası Recep Çelik'i koronavirüsten öldü sanarak defnetti. İki gün sonra hastaneye giden Çelik, defnettiği babasını karşısında görünce şoke oldu. Öldü sandığı babasını gören Çelik baygınlık geçirdi.

18 Mart Üniversitesi Hastanesi'nde isim benzerliği ve yanlış düzenlenen evrak yüzünden yaşanan olayın koronavirüs tedavisi gören Recep Çelik (92) ve Recep Yılmaz (69) isimli iki hastanın karışmasıyla meydana geldiği anlaşıldı.

Yılmaz'ın nakil evraklarına hastanın iletişim bilgileri yerine yanlışlıkla Çelik'in isim ve kimlik bilgileri girildikten sonra koronavirüs tanısıyla tedavi altına alınan Yılmaz'ın hayatını kaybetmesi olayların fitilini ateşledi.

Yılmaz Mezardan Çıkarılıp Tekrar Defnedilecek

Yılmaz'ın hayatını kaybetmesinin ardından hastane yönetimi Yılmaz'ın yakınları yerine Recep Çelik'in oğlu Hilmi Çelik'e ulaşarak ölüm haberini verince Hilmi Çelik, cenaze işlemlerine başladı. Hilmi Çelik ve yakınları, koronavirüs tedbirleri kapsamında babalarının cenazesini görmeden Çanakkale Belediyesi Asri Mezarlık'taki annelerinin yanına defnettiler. 

Defin işleminin ardından evrak işlemleri için gittiği hastanede babasının yaşadığını öğrenen ve Başhekim Prof. Dr. Muammer Karaayvaz'ın yapılan hata nedeniyle kendisinden özür dilediğini belirten Çelik, "Babamı görünce şoke oldum. İnanamadım. Başhekim, kimlik numarasının karıştırıldığını, bunun için özür dilediğini söyledi. Ben de 'Biz kimi defnettik annemin yanına' dedim. O da 'Aynı isimli başka hastayı' dedi. Sevinci de üzüntüyü de bir arada yaşıyorum" dedi.

Recep Yılmaz'a ait cenazenin mezarlıktan çıkarılarak ailesine teslim edileceği bildirildi. Recep Yılmaz'ın oğlu Servet Yılmaz da büyük şok yaşadığını belirterek "Hastaneden aradılar. Korona nedeniyle ben de evde karantinadayım. Babamın öldüğünü, ancak bir yanlışlık olduğunu, isimlerin karıştığını ve cenazenin defnedildiğini söylediler. Prosedür gereği savcılığa başvurmamız gerekiyormuş. Kafamız allak bullak oldu. Babamızın cenazesini mezardan çıkartıp tekrar defnedeceğiz" ifadelerini kullandı.

İkisinin de Kafasında Kocaman Ben Var

ÇOMÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muammer Karaayvaz da, "Covid-19 hastası Recep Yılmaz'ın Devlet Hastanesi yoğun bakım servisine sevk edilmesi gerekiyordu. Boş yer olduğu için bu hastayı Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi'ne sevk etmeye karar verdik. Doğru hasta gidiyor, doğru tedavi uygulanıyor. Ama yanlış evrak gidiyor. Yanlışlık da buradan kaynaklanıyor. Tabii hastalarda o kadar benzerlik var ki, ikisi de ameliyatlı, ikisinin de kafasında kocaman ben var" diyerek ilginç bir savunmaya imza attı.

hastane çanakkale 18 mart baba öldü defin canlı baygınlık