Delta Varyantının Ağustos Ayında Türkiye'de de Baskın Tür Olması Bekleniyor

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Gülay Korukluoğlu, Çin Virüsü salgınınıın geleceği ile ilgili öngörülerde bulundu.

Delta varyantlarının daha hızlı yayılan bir Çin Virüsü varyantı olduğunu belirten Prof. Korukluoğlu, "Benim açımdan önemli olan ise bunun ne kadar yatakta tedaviye ya da ölüm oranına sebep olabileceğidir. Bildiğim delta vakalarda kötü bir geri bildirim yok. Pozitiflik oranları ülkemizde hala düşük. İngiltere'de de vaka sayıları artıyor ama hastanelerdeki doluluk oranları düşüyor. Bizim açımızdan en önemli şey budur, aşıdan beklediğim en büyük fayda da bu olacaktır" dedi.

Delta varyantının kısa süre içinde Türkiye'deki baskın tür olacağını belirten Korukluoğlu, "Şuna inanıyorum ki, delta varyantı ağustos ayı içerisinde vakaların yüzde 80'ini kapsayacak" diye konuştu.

Hijyen ve maskeye dikkat edildiği takdirde aşılamanın delta varyantına karşı etkili olacağını belirten Korukluoğlu maske zorunluluğunu kaldıran İsrail'in maske zorunluluğunu geri getirmek zorunda kaldığını hatırlattı.

Delta Varyantının Ağustos Ayında Türkiye'de de Baskın Tür Olması Bekleniyor