Demirören CHP'li Başarır'a Dava Açtı

TAKİP ET

Demirören, CHP'li Ali Mahir Başarır'ın iddiaları üzerine dava açtı.

20 Aralık'ta gerçekte neler yaşandığına ilişkin tartışmalar sürüyor. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Demirören Grubu ve iktidara yakın 5 şirketin 18 liradan dolar satıp 10,30'dan geri dolar aldığını ileri sürmüş, 10 milyar dolarlık serveti 16 milyar dolara çıkardıklarını belirtmişti.

Başarır'ın iddiaları üzerine bir açıklama yapan Demirören Grubu, Başarır'ın iddialarını belgeleyemezse gereğini yaparak görevinden istifa etmesini istedi.

"Özür Dilerse Vazgeçeceğiz"

Açıklamada Demirören Grubu'nun Başarır'ın iddialarına ilişkin dava açacağı belirtilerek "Sn. Başarır’ı mesnetsiz ve iftira niteliği taşıyan iddialarını yüce yargı önünde ispat etmeye davet ediyoruz. Milletin bir vekilinin basın ve kamuoyu önünde müfteri durumuna düşmesi en son tercih edeceğimiz bir durumdur" denildi.

Bunun yanı sıra açıklamada "Eğer sn. Başarır basın ve kamuoyu önünde DEMİRÖREN ŞİRKETLER GRUBU’ndan asılsız ve karalama amaçlı olduğu açık olan iddiaları nedeniyle özür dilerse konuyu yargıya taşımaktan vazgeçeceğiz" ifadelerine yer verildi.

Piyasaya 'Agresif' Müdahale Edilmiş: TCMB'nin Döviz Rezervleri Çakıldı

demirören ali mahir başarır döviz dolar dava mahkeme