Demirören, Ziraat Bankası'na Olan Borcunun İlk Taksitini Ödedi

TAKİP ET

Demirören Holding sonunda borcunu hatırladı.

Demirören Holding, Doğan Medya'yı satın almak için Ziraat Bankası'ndan aldığı krediyi hatırlayarak borcunun ilk taksitini ödedi.

Ziraat Bankası'ndan 2018 yılında kullandığı 895 milyon dolarlık kredi borcunun yalnızca yüzde 3,2'lik kısmını ödediği belirtilen Demirören Holding yaptığı açıklamada,  “Son olarak Demirören Medya’nın Ziraat Bankası’na olan FYYS kapsamındaki borcunun 90 milyon dolarlık taksiti ödenmiştir”   denildi.

Demirören Holding yaptığı açıklmanın devamında,  “Türkiye’nin köklü firmalarından olan Demirören Holding 1957’den bu yana güvenin sembolü oldu. Kamuoyunun bilmesini isteriz ki Demirören Holding tüm yükümlülüklerini yerine getirmiş, getirmeye de devam edecektir. 2020 yılından bu yana bankalara 1,3 milyar dolar ödenmiştir. Son olarak Demirören Medya’nın Ziraat Bankası’na olan FYYS kapsamındaki borcunun 90 milyon dolarlık taksidi ödenmiştir. Demirören Holding olarak bundan sonra da güven temsili olmayı ve ülkemize yatırım yapmayı sürdüreceğiz”  ifadelerine yer verdi.

''Ticari Sır'' Gerekçesi İle Yanıt Verilmemişti

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi 2020 yılında, Demirören Holding'in Doğan Medya'yı satın almak amacı ile Ziraat Bankası'ndan aldığı kredinin akıbetini öğrenmek için bilgi talep etmişti. Ancak bilgiler Ziraat Bankası tarafından ''ticari sır'' gerekçesi ile verilmemişti.

 

demirören demirören holding ziraat bankası kredi borç kredi borcu doğan medya ali haydar hakverdi taksit