Demirtaş Kılıçdaroğlu'na Destek Verdi: Çözümün Adresi Doğal Olarak TBMM'dir

TAKİP ET

Hapisteki eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına destek verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni çözüm süreci için HDP'yi meşru muhatap olarak gösterdiği ve sorunun TBMM'de çözülebileceğine ilişkin açıklamasına destek Edirne F Tipi Cezaevi'nden geldi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına destek niteliği taşıyan bir Twitter paylaşımı yapan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Benim bildiğim HDP, Kürt sorunu dahil olmak üzere, Türkiye’nin tüm sorunlarının çözümüne taliptir, irade sahibi siyasi bir aktördür ve elbette muhataptır. Çözümün adresi de doğal olarak TBMM’dir.

Tabii ki HDP, Kürt sorununun çözümünde tüm tarafların ve her kesimin, açık ve şeffaf katılımını, muhataplığını bilecek siyasi birikime ve deneyime sahiptir. Faydasız ve çoktan tükenmiş tartışmalar gündeme getirmek çözüme katkı sunmaz" ifadelerini kullandı.

Ne Olmuştu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğan'ı çözüm süreci konusunda İmralı'yı muhatap aldığı için eleştirmiş ve görüşülmesi gereken adres olarak HDP'yi işaret etmişti.

Kılıçdaroğlu "Kemal Kılıçdaroğlu ve İttifakları" belgeselinde yaptığı açıklamalarda "Kürt sorunu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var. Devlet dediğiniz kurum gayrimeşru bir organla muhatap olmaz. Erdoğan bunu yaptı. Devleti, İmralı ile muhatap kıldı. Mesela İmralı meşru bir organ değil. Meşru bir organ kimdir? HDP'yi meşru organ olarak görebiliriz. Halkın desteği var" demişti.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ise Kılıçdaroğlu'na Twitter üzerinden verdiği yanıtta "Asla unutulmaması gereken şey demokratik çözümün adresi ve asıl muhatabı İmralı’dır" demişti.

Bunun ardından Temelli'ye yanıt veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çözüm sürecinin yanlış adresle yapıldığı için başarısız olduğunu belirterek sorunun çözümü için TBMM'yi işaret etmiş ve "Bizim için bu konuda tek adres var o da Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Parlamento dışında bir adres yoktur. İmralı da Kandil de muhatabımız değildir. Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşu dahil en kritik sorunlarını Meclis’te çözmüştür. Meclis millet iradesinin Kabe’sidir" demişti.

Demirtaş Kılıçdaroğlu'na Destek Verdi Çözümün Adresi Doğal Olarak TBMM'dir