Demokrat Dede İş Başında: Gökhan Günaydın'a MYK Toplantısı Yasağı

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sızdırılan toplantı görüntülerinin ardından CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'ın MYK toplantılarını girişini yasaklamış.

Gazeteci İsmail Saymaz, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun liderliğinde gerçekleştirilen ve görüntüleri sızdırılan toplantıda yer alan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'ın Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantılarına katılmasının yasaklandığını belirtti. 

Saymaz, yazısında mağlup Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nun yaklaşık beş gün önce Grup Başkanı Özgür Özel'e Günaydın'la ilgili kararını bildirdiğini, Özel'in de bu gelişmeden Günaydın'ı haberdar ettiğini kaydetti.

Saymaz, yazısında şu ifadeleri kullandı: 

"Günaydın, öğrendiğim kadarıyla MYK toplantısına katılacak ve hakkındaki karara itiraz edecek. Günaydın'ın tüzüğe aykırı hiçbir talimatı yerine getirmeyeceğini söylemesi bekleniyor.

Tüzüğe göre Kılıçdaroğlu, Günaydın'ın istifasını isteyemiyor. Ancak TBMM Grubu'nda milletvekilleri arasında güven oylaması yapılarak, grup başkan vekilliği seçimi yenilenebilir. O takdirde Günaydın'ın da adaylığını açıklayacağı vurgulanıyor.

MYK toplantısında Grup Başkanı Özgür Özel ve Başkanvekili Ali Mahir Başarır'ın da tüzüğe ve hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle Kılıçdaroğlu'nun kararına itiraz edeceği belirtiliyor.

Bu duruma karşılık CHP'li yetkiliye ,'Günaydın geldiği takdirde ne yapacaksınız?' diye sordum.

Şu yanıtı verdi: 'Genel başkanımız, ‘Toplantıya almayacağım' dedi. Gerekirse hiç kimse toplantıda konuşmaz. Toplantı açılır ve kapanır. Aramızda güven krizi varken neyi konuşacağız?'

Kılıçdaroğlu'nun Günaydın'a koyduğu yasak, CHP'de iktidar kavgasının bundan böyle açıkça yürütüleceğini gösteriyor." 

Kemal Kılıçdaroğlu Özgür Özel Gökhan Günaydın