Deniz Akkaya 'Müslüman mısınız' Sorusuna Sert Tepki Gösterdi: Ne Dangalakça Bir Soru Bu

TAKİP ET

Takipçileriyle soru-cevap yapan Deniz Akkaya, bir takipçisinden gelen "Müslüman mısınız" sorusu karşısında çileden çıktı.

Takipçileriyle Instagram üzerinden soru-cevap yapan ünlü model Deniz Akkaya, bir takipçisinden gelen "Kendini Müslüman hissediyor musun" sorusu üzerine sinirlendi.

Söz konusu soruya "Hayırdır kardeşim, ne dangalakça soru bu! Aklını alırım, cevap sana vahiy yoluyla gelir. Zevzek senin gibiler Müslümanlık diye yeni bir din uydurdu ben ona tabi ve ait değilim" şeklinde cevap veren Akkaya'ya bu sorunun ardından bir de "Müslüman mısınız" sorusu soruldu.

Bu sorunun ardından çileden çıkan Akkaya, bu sefer kısa bir video çekti. Videosunda "En bayıldığım sorular yine gelmiş, değilim aşkım. Benim anneannem Hintliydi, biz o yüzden ineğe tapıyoruz" diyen Akkaya'ya eleştiriler geldi.

Eleştiriler üzerine bir açıklama yapan Akkaya, "Son kez yazayım: Mescid-i Aksa yazarsın yobaz olursun, oruç tutmazsın dinsiz olursun! Tekrar ve son kez yazıyorum; ne başı örtülü dostlarımdan ne de lgbt üyesi canlarımdan ne de bildiğim yoldan vazgeçerim. Bu ülkede illa ki bir gruba ait olman gerekiyor gibi bir mahalle baskısı var. Yok kardeşim, ben sizin ne çizdiğiniz normlara ne de kendi kafanızdan yarattığını yeni şekil Müslümanlığa ait değilim" ifadelerini kullandı.

Akkaya, kendisine din üzerinen yöneltilen eleştirilere bir cevap daha yayımlayarak "Ha bir de olayın aksi var. Sırf Müslüman diye sırf halka dair, halkın haklarını korumak adına bir paylaşım yapınca seküler duruşuna, cool tavrına leke gelecek diye Müslüman aleme yapılan her türlü şiddete sessiz kalan bir kesim daha var. Kısaca ben ne size ne de yobazlara ait hissetmiyorum. Benim yolum Mevlana Celaleddin Rumi ve Mustafa Kemal Atatürk ile aynı yoldur" dedi.

 

deniz akkaya ateş püskürdü çileden çıktı sert tepki verdi eleştiri müslüman mısınız kendinizi müslüman hissediyor musunuz soru cevap instagram takipçileri takipçi ne dangalakça bir soru bu