Deniz Poyraz'ın Kürtçü Terör Örgütüne Dualar Eden Babası Beraat Etti

TAKİP ET

Mahkeme, dağdaki teröristlerin "hakkını ödeyemeyeceklerini" söyleyen Abdülillah Poyraz'ın örgüt propagandası yapmadığına kanaat getirdi.

İzmir'de HDP İl Başkanlığı'na düzenlenen silahlı saldırıda Deniz Poyraz öldürülmüştü.

"Dağdaki Aslanların Hakkını Ödeyemeyiz"

Poyraz'ın öldürülmesinin ardından Kürtçü terör örgütü PKK'ya yakın yayın organlarına konuşan baba Abdülillah Poyraz "Biz ne kadar bedel ödesek dağda tankların tüfeklerin karşısında olan aslanların (PKK’lı teröristlerin) hakkını ödeyemeyiz" demişti.

"Deniz Kürdistan'ın Denizi"

"Deniz benim Deniz’im değil, Kürdistan’ın Deniz’i" diyen Abdülillah Poyraz "Onların (PKK’lı teröristler), partinin, HDP’nin, namuslu, şerefli, elini vicdanına koyan Kürt milletinin başı sağ olsun. Benim Deniz’im tek değil. Kızım kimyasalla öldürülenlerden farklı değil. Kızım Sêvêlerden, Pakizelerden farklı değil. Lokman Birlik panzer arkasında sürüklendi. Kızım onlardan farklı değil. Mehmet Tunç şehit oldu. Deniz ondan farklı değil. Birbirinizin elini tutun, birbirinizi sevin" ifadelerini kullanmıştı.

"Allah Dağdakilere, Gerillaya Güç Kuvvet Versin"

Poyraz "Hangi Kürdistan şehrinden olursanız olun biz birbirimiziniz. Tayyip ve ekibinin yapmaya çalıştığı; Osmanlı dönemi gibi tüm Kürdistan’a, Suriye’den, Irak’a saldırmak. İnsan bunları göz önüne getirir. Allah dağdakilere, gerillaya güç kuvvet versin. Allah onların mertebesini yükseltsin. Onları gökyüzüne ulaştırsın. Onların başı sağ olsun" diye konuşmuştu.

Acılar İçinde Söylemiş!

Hakkında "terör örgütü propagandası yapma" suçundan 4,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Abdülillah Poyraz'ın avukatı mahkemede "Baba, kızı katledilmiş ve acılar içinde demeç vermiştir. Taziye evi tıka basa doludur. Gazeteciler mikrofon uzatmış, baba aklına gelen ve gelmeyen ne varsa söylemiş. Acılar içindeki baba hangi örgütün propagandasını yapmış olabilir. Acılı babanın olayın sıcağında bu açıklamayı yapması, örgüt propagandası yapmaması sebebiyle beraatını istiyoruz" dedi.

Gazetecilere verdiği röportajda oldukça sakin biçimde konuşan ve dağdaki teröristlere, HDP'ye ve PKK'ya dualar eden Abdülillah Poyraz'ın avukatları, Poyraz'ın o sözleri acılar içinde ve "aklına gelen ne varsa" söyleyerek dile getirdiğini iddia etti.

Mahkeme terör örgütüne dualar eden ve terör örgütü lehine adeta sloganlar atarak konuşan Poyraz'ın örgüt propagandası yapmadığına kanaat getirerek beraatine hükmetti.

AKP'li Mehmet Metiner: Yeni Bir Çözüm Süreci Başlayabilir

Ayhan Bilgen: AKP Yeni Çözüm Süreci Başlatabilir, MHP İkna Edilmeye Çalışılıyor