Denizde Boğulduğu İddia Edilen Aktivist Bayram Mammadov'un Şaibeli Ölümü

TAKİP ET

Azerbaycan Türkü Bayram Mammadov'un 2 Mayıs'ta Moda Sahili'nde denize düşürdüğü terliklerini almak isterken yüzme bilmediği için boğulduğu iddia edilmişti. Ancak Mammadov'un arkadaşları bu ölüm sebebinin şaibeli olduğuna inanıyor.

Azerbaycan Türkü aktivist Bayram Mammadov'un, 2 Mayıs'ta İstanbul'un Kadıköy ilçesindeki Moda Sahili'nde terliklerini denize düşürdükten sonra yüzme bilmediği hâlde denize atladığı ve ardından boğulduğu iddia edilmişti.

Soydaşımızın cansız bedeni, saatler sonra olayın yaşandığı yere oldukça uzak bir mahalde, Haydarpaşa Tren Garı'nın açıklarında bulundu. Mammadov'un arkadaşları ise gencin ölümünden habersiz bir şekilde, ondan haber alamadıkları için bu olaydan iki gün sonra Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğüne gelerek Mammadov hakkında kayıp ihbarında bulundu. Böylece Mammadov'un arkadaşları onun iki gün önce öldüğünü öğrendi.

Kendisinden iki gün boyunca haber alınamayan bir aktivistin, denize düşen terliklerini kurtarmaya çalışırken hem de bunu yüzme bilmediği hâlde yaparken boğulması her bakımdan şaibeli bir durum. Mammadov'un arkadaşları, gencin boğulduğu iddia edilen mahaldeki kamera görüntülerini talep ediyor. Twitter'da #BayramaNeOldu etiketiyle seslerini duyurmak isteyen Mammadov'un arkadaşları, denizde ölü bulunan aktivistin ölüm sebebinin hâlâ bilinmediğini açıkladı.

Öte yandan şaibeli bir biçimde ölen Bayram Mammadov'un Aliyev karşıtı bir aktivist olduğu da iddialar arasında.

Bayram Mammadov Bayram'a Ne oldu denizde boğulan genç Azerbaycan Türkü Moda Sahili terliğini düşürdü boğuldu terlik Haydarpaşa Tren Garı boğulan genç denizde boğuldu yüzme bilmediği için boğuldu şaibeli ölüm aktiv