Denizde Bulunan Cansız Bedenin Ramazan Özkan'a Ait Olduğu Belirlendi

TAKİP ET

Antalya'da denizde bulunan cansız bedenin, günlerdir kayıp olan üniversite öğrencisi Ramazan Özkan'a ait olduğu tespit edildi.

Antalya'nın Kemer ilçesi Kocaburun mevkii ile Kiriş Mahallesi'nin 500 metre açığında, 19 Mart günü saat 13.00 sıralarında cansız beden bulundu. Tekne ile gezintiye çıkan kişiler, cesedi fark ettikten sonra İlçe Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'na haber verdi.

Olay yerine gelen ekipler cesedi karaya çıkararak G-Marina'daki Sahil Güvenlik Komutanlığı'na getirdi. Olay yeri inceleme ekiplerinin incelemelerinin ardından Adli Tıp Kurumu morguna götürülen cesedin kime ait olduğunu belirlemek için çalışmalar başlatıldı.

Düden Şelalesi'nin denize döküldüğü falezlerde 11 Mart'ta ayakkabısının teki, şapka ve kulaklığı bulunan Ramazan Özkan'a ait olabileceğinden şüphelenen polis ekipleri teşhis için gencin yakınlarını çağırdı.

DNA'lar Eşleşti

Teşhis için gelen aile, cansız bedenin üzerindeki kıyafetlerin Ramazan Özkan'a ait olduğunu ayrıca yüzünün de ona benzediğini söyledi.

Ailenin beyanının ardından cesede DNA testi yapılmasına karar verildi. Karar sonrası anne Sebihan Özkan'dan alınan DNA örneği Ramazan Özkan ile eşleşti ve cesedin kayıp gence ait olduğu belirlendi. Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gelen Sebihan Özkan ve yakınları, gencin cenazesini morgdan aldı. Ramazan Özkan'ın cenazesinin, yapılan işlemlerin ardından Güzeloba Mezarlığı'nda toprağa verileceği belirtildi.

antalya deniz ceset kayıp ramazan özkan anne dna