Denizli'de FETÖ Operasyonu: 6 Kişi Tutuklandı

TAKİP ET

Denizli'de düzenlenen FETÖ operasyonunda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 8 zanlıdan 6'sı tutuklandı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, terör örgütü FETÖ'nün yeniden yapılanmasına yönelik operasyon düzenledi.

Operasyonda, örgütten kopmaları önlemeye çalıştıkları, haklarında yürütülen soruşturmalar nedeniyle aranan örgüt mensuplarına yardım ettikleri, yer temin ettikleri, örgüt adına para topladıkları ve sohbet toplantıları düzenleyerek örgütün dağılan kadrolarını tekrar bir araya getirmek çabası içerisinde oldukları ve tutuklu olarak yargılamaları devam eden örgüt mensuplarının yakınlarına maddi yardım yaptıkları belirlenen şüphelilere yönelik olarak 9 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Aralarında ByLock kullanıcılarının da olduğu 8 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda dijital ve örgütsel doküman ile örgüt mensuplarına dağıtılmak üzere ayrı ayrı zarflara konulmuş 7 bin 500 lira ele geçirildi.

Polisteki işlemlerinin ardından bu sabah adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6’sı tutuklandı. Diğer 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Denizli fetö örgüt operasyon savcı tutuklama gözaltı