AKP'li Özer Açıkladı: Deprem Bölgesinde Eğitime Verilen Ara Uzatıldı

TAKİP ET

AKP'li Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesindeki 10 ilde eğitim öğretime iki hafta ara verildiğini açıkladı.

6 Şubat'ta sabaha karşı saat 04.17'de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 ve saat 13.24'te Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 10 ilde etkili olan depremler sonucunda 6 binden fazla bina yıkıldı, binlerce kişi hayatını kaybetti.

Depremin ardından Malatya'ya giden AKP'li Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve AKP'li Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya AFAD Koordinasyon Merkezi'nde bilgilendirme toplantısı düzenledi. 

AKP'li Bakan Özer, daha önceden tüm Türkiye’de okulların 13 Şubat’a kadar kapatıldığını açıkladıklarını, deprem bölgesinde de dört ilde iki hafta, diğer altı ilde ise bir hafta eğitime ara verildiğini hatırlatarak, alınan kararla deprem bölgesindeki on ilin tamamında eğitim öğretime iki hafta itibariyle ara verildiğini duyurdu.

Özer, şu ifadeleri kullandı: 

“Birlik beraberlik zamanı içerisinde koordineli bir şekilde tüm kaynaklarımızı efektif kullanarak inşallah bu zorlukların üstesinden geleceğiz. Burada Sayın Bakanımız, valilerimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanımız, sivil toplum kuruluşları, 2. Ordu Komutanlığı, Jandarma Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğünün birimleri, gayet eşgüdüm ve koordinasyon içerisinde süreçleri takip ediyor. İnşallah süreçleri başarılı bir şekilde nihayetlendireceğiz.”