Deprem Bölgesinde Gülerek Dolanan AKP'lilerden Tanıdık Savunma: 'Çarpıtıldı'

TAKİP ET

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin deprem bölgesindeki ziyaretlerde güldüğü anlar görüntülenmişti. Vatandaşların tepkisi alan AKP'liler hemen hemen aynı savunmayı yaptı: 'Çarpıtıldı'

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Gaziantep'e gitmiş olan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve yanındaki AKP'lilerin deprem bölgesinde güldükleri görüntülenmişti.

Numan Kurtulmuş, görüntünün yanlış algılanmasına itiraz ederek, "Depremzedelerin acısına ve tebessümüne iştirak ettiğim bir anlık görüntüyü çarpıtarak algı oluşturmak siyasi yağmacılıktır" dedi.

Kurtulmuş'un sosyal medya üzerinden yapmış olduğu açıklamada "Büyük bir felaketin acılarını sarmak için ilk andan itibaren milletçe mücadele ediyoruz. Kamuoyu her kritik anda milletimizin nasıl yanında olduğumuzu gayet iyi biliyor. Çadırkentte ziyaret ettiğimiz depremzedelerin acısına ve tebessümüne iştirak ettiğim bir anlık görüntüyü çarpıtarak algı oluşturmak siyasi yağmacılıktır. Halkımız doğruyu takdir etmektedir." ifadelerini kullandı. 

Deprem bölgesinde gülen bir diğer AKP'li ise AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ydi.

Nebati'nin, deprem bölgesinde misafir olduğu bir evde güldüğüne dair görüntüler ortaya çıkmıştı.

AKP'li Bakan, görüntülerin ortaya çıkması sonrasında yapılan açıklamada, "Birilerinin anlık fotoğraf kareleri üzerinden çarpıtma yaparak siyasi çıkarlarının peşine düşmesi her şeyden önce kendileri adına utanç vericidir" diye konuştu.

"Depremin ilk anından bu yana, milletimizle kenetlenerek sahada nasıl bir gayret içerisinde olduğumuz apaçık ortadayken, birilerinin anlık fotoğraf kareleri üzerinden çarpıtma yaparak siyasi çıkarlarının peşine düşmesi her şeyden önce kendileri adına utanç vericidir." açıklamasını yapan Nebati, son olarak, "Bu çarpık zihniyeti, bu fırsatçı yaklaşımı milletimize havale ediyorum" ifadelerini kullandı. 

numan kurtulmuş nureddin nebati akp akpli deprem depremzede güldü