Depremde 58 Akrabasını Kaybeden Talha Durmuş, Enkazdan Nasıl Çıktığını Anlattı

TAKİP ET

Adıyaman'da meydana gelen depremde yıkılan evinin enkazından kendi imkanlarıyla yaralı olarak kurtulan Muhammed Talha Durmuş, babasının attığı çekiçle molozları kırarak kurtulduğunu söyledi.

Adıyaman'da meydana gelen depremde yıkılan evinin enkazından kendi imkanlarıyla yaralı olarak kurtulan Muhammed Talha Durmuş, babasının attığı çekiçle molozları kırarak kurtulduğunu söyledi. Harran Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören Durmuş, depreme eşi ve 4 ve 6 yaşlarındaki çocuklarıyla birlikte Atatürk Bulvarı'nda 7 katlı apartmanın son katındaki evlerinde yakalandıklarını söyledi.

Oturdukları binanın kısa sürede yıkıldığını anlatan Durmuş, deprem sırasında küçük çocuğunu alarak kapı arasında oturduğunu aktardı. Kendi imkanıyla enkazdan kurtulan 6 yaşındaki çocuğunun yanı sıra kendisi, eşi ve küçük çocuğunun da göçük altında kaldığını dile getiren Durmuş, binanın yıkılmasıyla birlikte moloz yığınlarının altında ayağının sıkıştığını ifade etti.

Durmuş, babasının kendisine bir çekiç attığını ve ayağının üzerindeki molozları, tahtaları kırarak kendisinin de çıktığını söyledi. Ancak eşine, koridorda olduğu için erken ulaşamadıklarını belirten Durmuş, eşinin altı saat boyunca enkazın altında kaldığını ve yardım eden arkadaşları ve kardeşleri sayesinde kurtarıldığını belirtti.

Adıyaman'da meydana gelen depremde 58 akrabasını kaybeden Durmuş, binaların eski olmasının yıkılma sebebini oluşturduğunu düşündüğünü belirtti ve şunları söyledi:

"Binamız çok eskiydi, yıkılma sebebi buydu diye düşünüyorum. Büyük çocuğum kendi kendine çıktı. Ayağımın üzerine duvar düşmüştü ama gücüm yerindeydi. Küçük çocuğumu çıkarmayı başardım. Babam geldi bana bir çekiç attı, ayağımın üzerindeki molozları, tahtaları onunla kırdım. Ben de çıktım. Durumu o zaman anladım. Adıyaman tamamen yıkılmıştı. Eşim koridorda olduğu için ona erken ulaşamadık. 6 saat kaldı enkazın altında. Arkadaşlarım, kardeşlerimin yardımı olmasaydı eşimi çıkartamayacaktık. Allah yardım edenlerden razı olsun."

(AA)

talha durmuş enkaz çekiç deprem depremzede adıyaman