Depremde Evi Yıkıldı, 3 Yıldır Konteynerde Yaşıyor: 'Buzdolabımızı Köpekler Açıp İçindekileri Yiyor'

TAKİP ET

2020 yılında Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde evi yıkılan Nebahat Şen, 3 yıldır konteynerde yaşıyor.

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre 2020 yılında Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde evi yıkılan 84 yaşındaki Nebahat Şen, 3 yıldır konteynerde yaşam mücadelesi veriyor.

Sivrice ilçesine bağlı Dedeyolu köyünde yaşayan Nebahat Şen ve kızları Songül ile Firdevs Şen, yaklaşık 3 yıldır konteynerde yaşamaya çalışıyor.

Elazığ'ı vuran 6,8'lik depremin ardından yapılan çalışmalarla övünen AKP'li Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "Devletimiz bütün gücüyle, tüm kurumlarıyla el birliğiyle çalıştı! Elazığ’da yeni bir şehir kurduk. Şu ana kadar 60 bin vatandaşımızı sağlam, güvenli yuvalarına kavuşturduk. Hamdolsun!" paylaşımını yapmıştı.

3 Yıldır Konteynerde Yaşıyorlar

Fakat Şen ailesi, tüm taleplerine rağmen yardım alamadı. Nebahat Şen'in kızı Songül Şen, evlerinin depremde yıkılmasının ardından İl Özel İdaresi'nin enkazı kaldırdığını ve o günden bu yana konteynerde yaşadıklarını söyledi. Sobayla ısındıklarını ve sobayı da konteynerin içinde yakamadıkları için dışarıda kurup ısınmak ve sobanın üzerinde yemeklerini yapmak zorunda kaldıklarını belirten Şen, kurulan güneş enerjisinin de ters bir şekilde kurulduğu için sıcak su akmadığını anlattı.

"Valinin Sekreteri Numaramı Bildiği İçin Telefonlarıma Bakmıyor"

Yardım etmek için söz veren kaymakamın tayin edildiğini belirten Şen, "Valiliği arıyorum Vali'nin sekreteri numaramı bildiği için artık telefonlarıma bakmıyor. Benim imkanım olsa üç yıldır yardım etmeleri için kimsenin elini ayağını öpmem. Biz hiçbir zaman böyle rezil bir şekilde yaşamadık, böyle bir rezillik görmedik" dedi.

"Köpekler Dolabı Açıp İçindeki Yemekleri Yiyorlar"

Buzdolabının kapaklarını her akşam bağlayıp her sabah çözmek zorunda kaldıklarını anlatan 84 yaşındaki Nebahat Şen, "3 yıldır çok zorluklar çekiyorum, üşüyorum. Mutfağımız sokakta, buzdolabımız açık, köpekler dolabı açıp içerisindeki yemekleri yiyorlar" diye konuştu.

Yağmur yağdığı zaman sobayı yakamadıklarından bir şey pişiremedikleri için aç kaldıklarını belirten Nebahat Şen, "Kızım her yere başvurdu, hiçbir netice alamadı" dedi. 

deprem depremde evi yıkıldı 3 yıldır konteyner yaşıyor buzdolabımızı köpekler açıp içindekileri yiyor nebahat şen