Depremde Hasar Alan Antakya'daki Özel Hastanede, Yoğun Bakımda Yatan 1'i Bebek 14 Hasta Ölüme Terk Edildi

TAKİP ET

Hatay Antakya'daki özel bir hastanede, deprem sonrasında yoğun bakım ünitesindeki 14 hastanın ölüme terk edildiği ve kurtarma ekibinin tesadüfen hastaneye girerek 5 kişiyi kurtardığı iddia edildi.

Deprem sonrasında bölgedeki hastaneler ağır hasar aldı ve Antakya’daki özel hastane de hasar görenlerden biriydi.

Hatay Antakya’daki özel bir hastanede, deprem sonrasında yoğun bakım ünitesindeki 14 hastanın ölüme terk edildiği ve kurtarma ekibinin tesadüfen hastaneye girerek 5 kişiyi kurtardığı iddia edildi.

Karar'ın haberine göre, Zonguldak UMKE ekibi, hasar gören hastaneye tesadüfen girdi ve burada üst katlara çıkarak her odaya tek tek girerek yaralı aradı.

Deprem sonrasında boşaltılan ve çökmek üzere olan hastanenin yoğun bakım ünitesine giren UMKE ekibi, burada sağ oldukları tespit edilen 5 hastaya acil müdahalede bulundu.

Yaşam destek ünitesine bağlıyken elektriklerin kesilmesi nedeniyle 1'i bebek 14 hastanın hayatını kaybettiği tespit edildi.

Sosyal medya hesabından olayı duyuran Serkan Ayten, hastanenin yaşlıları ölüme terk ettiğini iddia etti ve ölü bulunan hastaların video kayıtlarını paylaştı.

Ayrıca, Kahramanmaraş’taki Sular Akademisi Hastanesi’nde depremde jeneratörün devreye girmemesi nedeniyle yedi bebeğin hayatını kaybettiği iddia edilmiş ve savcılık soruşturma başlatmıştı.

hatay antakya özel hastane ölüme terkedildi