Depremden Saatler Önce AKP ve MHP'li Üyeler O Teklifi Reddetti

TAKİP ET

Düzce'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremden yalnızca saatler önce AKP ve MHP'li üyeler İBB Meclisi'ne sunulan, riskli binaların tahliyesinde vatandaşlara sağlanan kira yardımının bin 500 liradan 4 bin 500 liraya çıkarılması teklifini reddetti.

Düzce Gölyaka'da 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde 1 vatandaşımız kalp krizi geçirerek hayatını kaybederken yaklaşık 50 vatandaşımız yaralandı.

Depremden saatler önce İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'un İBB'ye verdiği yetkiler dahilinde, riskli binaların tahlikesinde hak sahiplerine ödenen kira yardımı tartışılıyordu.

Görüşmeler sırasında konuşan İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, "Madem üst sınır 1500 Türk lirası, biz de İYİ Parti olarak bir aykırı teklif vermek istiyoruz. Bu rakamın 3 katına kadar başkana artırma yetkisi verilmesi hususunu oylayalım ve bu konuyu kapatalım" dedi. İYİ Parti'nin teklifi AKP ve MHP'li üyelerin oylarıyla reddedildi.

 

deprem saatler önce akp mhp üyeler o teklifi reddetti düzce ibb meclisi ibrahim özkan 5 9