Depremlerden Etkilenen 6 İl Daha Afet Bölgesi İlan Edildi

TAKİP ET

AFAD Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, depremlerin vurduğu Bingöl, Kayseri, Mardin, Tunceli, Niğde ve Batman illerindeki yerleşim yerlerinin Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi olarak ilan edildiği bildirildi.

Türkiye’nin doğu ve güneydoğu bölgelerinde 6 Şubat’ta meydana gelen depremler sonucunda yüzlerce bina hasar gördü. Depremlerin ardından bölgede incelemelerde bulunan AFAD ekipleri, hasar tespit çalışmalarını tamamladı.

AFAD Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, depremlerin vurduğu Bingöl, Kayseri, Mardin, Tunceli, Niğde ve Batman illerindeki yerleşim yerlerinin Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi olarak ilan edildiği bildirildi. Açıklamada, bu kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla alındığı belirtildi.

Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edilen yerlerde vatandaşlara çeşitli destekler sağlanacak. Bu destekler arasında hasarlı konutların yıkımı ve yeniden yapımı, kira yardımı, vergi indirimi, kredi borçlarının ertelenmesi ve faizsiz kredi verilmesi gibi uygulamalar yer alıyor. 

(DHA)

afad afet bölgesi deprem Niğde Milletvekili tunceli elazığ bingöl kayseri