Depremzede, Komşusunun Nasıl Yaşamını Yitirdiğini Anlattı: Bacakları Molozun Altındaydı, Molozu Kaldıracak Araç Bulamadık

TAKİP ET

News + adlı YouTube kanalına konuşan depremzede, arama kurtarma çalışmalarında bir vatandaşın enkazda sıkıştığını ve üç gün boyunca yağmur suyu içip, yardım gelmemesi sonucunda acılar içinde hayatını kaybettiğini ifade etti.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.6 ve 7.7 şiddetindeki depremler sonucunda binlerce kişi hayatını kaybetti ve on binlerce kişi yaralandı. Bu felaket, ülkenin pek çok bölgesinde hasara neden oldu ve tüm Türkiye, deprem bölgelerine yardım etmek için birleşti. Ancak depremin nedenleri ve sonuçları, kamuoyunda büyük bir tartışma yarattı.

En büyük tartışma konularından biri, binaların dayanıksız yapısıydı. Yapılan incelemelerde, depreme dayanıklı olmayan binaların felaketin büyüklüğüne neden olduğu ortaya çıktı. Bunun yanı sıra, imar afları nedeniyle yapılan kaçak yapılar ve yapılan deprem uyarılarının yeterince dikkate alınmaması da felaketin boyutunu büyüttü.

Depremin en çok yıkıma sebep olduğu şehirlerden biri olan Hatay'daki bir vatandaş, deprem sonrası eşini, kızını ve ağabeyini kaybettiğini söyledi.  News + adlı YouTube kanalına konuşan depremzede, kendi çabalarıyla enkaz altından yakınlarını çıkardıklarını ancak ağabeyini kurtaramadıklarını belirtti.

Ayrıca kurtarma çalışmalarında bir vatandaşın da enkazda sıkıştığını ve üç gün boyunca yağmur suyu içip, yardım gelmemesi sonucunda acılar içinde hayatını kaybettiğini ifade etti.

deprem depremzede hatay antakya afad yardım moloz kiriş kolon