Depremzedeler İçin Gönderilen Yardımları Çalan Emniyet Müdürü Adli Kontrolle Serbest Bırakıldı

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye görevlendirilen emniyet müdürü Yadigar I., görev yeri Tekirdağ'a dönerken depremzedelere gönderilen malzemeleri yanında getirdiği için hırsızlık suçlamasıyla göz altına alındı. Mahkemeye çıkarılan Yadigar I. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye görevlendirilen emniyet müdürü Yadigar I., görev yeri Tekirdağ'a dönerken depremzedelere gönderilen malzemeleri yanında getirdiği için hırsızlık suçlamasıyla göz altına alındı. Kamera kayıtlarından durumu tespit eden polis Savcılık, emniyet müdürünün evinde arama yaptı ve çok sayıda yardım malzemesi ele geçirildi.

HaberTürk'te yer alan habere göre, Tekirdağ, Çevik Kuvvet Şube Müdürü Yadigar I. deprem bölgesinde görevlendirilenler arasındaydı ve görevinin sona ermesiyle Tekirdağ'a döndü. Ancak, yapılan bir ihbar üzerine emniyet müdürü gözaltına alındı ve evinde yapılan aramada depremzedeler için hazırlanan birçok yardım malzemesi ele geçirildi. Aralarında jeneratör, çadır, şişme yatak, seyahat çantası, bot ve yağmurlukların da olduğu bu malzemelerin hırsızlıkla alındığı iddia edildi.

Polis ve Savcılık tarafından yapılan soruşturmalar sonucunda emniyet müdürü Yadigar I. hırsızlık suçlamasıyla tutuklanmak üzere hakimliğe sevk edildi. Ancak, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılık, emniyet müdürünün serbest bırakılmasına itiraz etti. 

depremzede yardım emniyet müdürü adli kontrol