Depremzedeler İçin Kullanılan Spor Salonu Boşaltılmak İstendi: Depremzedeler Tepki Gösterince Polis Gönderildi

TAKİP ET

İskenderun'da depremzedeler tarafından kullanılan kapalı spor salonunun boşaltılması istendi. Depremzede vatandaşlar boşaltma talebine tepki gösterince salonun önüne polis ekipleri sevk edildi

Hatay İskenderun'da depremzedeler tarafından kullanılan spor salonunun boşaltılması istendi. Spor salonu, çadırkent için depo ve çamaşırhane olarak kullanılıyordu. Ancak depremzedeler, spor salonunun boşaltılmasını ve sivil yardım ekiplerinin alanı terk etmesini istemeyince polis ekipleri salonun önüne sevk edildi.

İskenderun Kaymakamı ve Hatay Valiliği yetkilileri, spor salonunun boşaltılması ve sivil yardım ekiplerinin alanı terk etmesini istedi. Gerekçe olarak, kaymakamlığın alanı resmi ekiplerle kontrol etmek istemesi gösterildi. Ancak depremzedeler, sivil ekiplerin alanı terk etmesini istemediklerini ve gönüllüler olmadan hayatta kalamayacaklarını belirtti. 

“GÖNÜLLÜLELR GİTTİ Mİ BİZ DE GİDERİZ”

“Gönüllüler gitti mi biz de gideriz” diyen depremzede, kendilerine gönüllülerin yardım ettiğini söyledi.

Diğer bir depremzede yurttaş ise “Buraya askerler geldi, geri çekildiler. Görevliler geldi, geri çekildiler. Biz, burada korumasızız. Gece lavaboya çıkamıyoruz. Rahatsız ediliyoruz, çadırlarımız rahatsız oluyor. Biz, burada korunmak istiyoruz. Korunamıyoruz” şeklinde konuştu.

Başka bir depremzede de geçen hafta bir genç kadının tacize uğradığını ileri sürerek, “Geçen hafta genç bir kızı tuvalete giderken rahatsız ettiler, taciz ettiler. Kimse ilgilenmedi” ifadelerini kullandı. 

“Çoluk çocuk donarak ölecektik” diyen başka bir yurttaş da gönüllüler sayesinde hayatta kaldıklarını vurgulayarak şunları söyledi:

“Üçüncü gün geldi, Rotary sivil toplum ekibi. Yeşil çadırları kurdular. Yeşil çadırları kurduktan sonra, insanlar arabalarda, ateş başında, olanları yerleştirmeye başladılar.”

“DONARAK ÖLECEKTİ”

Başka bir yurttaş da “Benim 1 yaşında torunum soğuktan donarak ölecekti, bunlar olmasaydı” diye ilk günlerdeki durumunu aktardı.

Ekmek ve Gül gönüllüsü, kendilerinin halka yardımcı olduğunu kaydederek, “Halkın üstü başı açıkta. Hiçbir şeyleri yok. Çocuk bezi, hasta bezi veriyorum. Devletin yapması gerekenleri ben yapıyorum. Benim çalışmama müdahale ediliyor” diye tepki gösterdi.

“Biz niye ölüme terk ediliyoruz” diye soran yurttaş ise hükümete tepkisini şöyle gösterdi:

“Hayatımızı neden daha çok zorlaştırıyorlar? Ne demek makinaları çekin? Zaten geldik, bir ay işlenmedi, çalıştırılmadı. Koymuşlar kilitleri durmuşlar. Bizi sivil toplum örgütü, kanatlarının altına almak zorunda değil. Ama nedir; ben, depremi yaşadıktan sonra sivil toplum kuruluşunun ne kadar önemli olduğunu bu çadırlara girdiğimde öğrendim. Ben sivil toplum örgütünün kanatları altındayım, benim hükümetim nerede? Ben, hükümetimin kanatları altında olmak istiyorum. Ben, Türkiye vatandaşıyım. Depremden çıktık, soğuktan öleceğiz.

“TACİZ EDİLİYORUZ”

Şimdi burada taciz ediliyoruz. Neden taciz ediliyoruz? Rotary ekibinden ayrı, yok orası ayrı diye ayrışıp yapılıyor. Yapılmaması lazım. Hepimiz Türkiye vatandaşıyız. Bizim hepimizin hakları var ve biz haklarımızı görmek istiyoruz. Biz, ikinci sınıf vatandaş değiliz.”

 

iskenderun spor salonu depremzede taciz