Depremzedelerin İsyanı Devam Ediyor: Çadır Yok, Seracılık Yaptığımız Naylon Seralarda Kalıyoruz

TAKİP ET

Hatay'da bulunan vatandaşlar da Fox Tv'nin canlı yayınında bölgede çadır eksikliği yaşandığını belirtti. Bir çadırda 19 kişiyle birlikte yaşayan depremzede, 'Bir çadırda 19 kişiyiz. Lavabo yok, su yok bir şey yok. Biz seracılık yapıyorduk. Biber ekiyorduk, biberleri koparttık seraları çadır yaptık içinde yatıyoruz. Akşamları terliyor çadır. Sabah uyanınca yataklarımız su olmuş, naylon terliyor buhardan dolayı' dedi.

Kahramanmaraş’da meydana gelen depremler, çevredeki 11 ili adeta enkaza çevirdi ve 42 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremde 400 binden fazla kişi yaralandı. Deprem, en çok etkilenen şehirlerin başında ise Hatay geldi. Enkaza dönen Hatay’da birçok vatandaş bölgeye yardım gelmediğini ve çadır eksikliği yaşandığını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Kemal Kılıçdaroğlu, söz konusu durumu eleştirerek “Devlet nerede? Çadır üretemeyen, bulamayan bir ülke konumuna geldik. Kızılay’ı AFAD’ı çökerttiler” demişti. Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından eleştirilmişti. Erdoğan, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu’na yönelik şu ifadeleri kullanmıştı: “Çıkmış bir tanesi Kızılay nerede, ne çadırını ne yemeğini görmedik diyor. Be ahlâksız, be adi, be namussuz; günde 2,5 milyon insana bu Kızılay yemek ulaştırıyor. Böyle vicdansızlık olur mu?”

Bununla birlikte Hatay’da bulunan vatandaşlar da Fox Tv’nin canlı yayınında bölgede çadır eksikliği yaşandığını belirtti. Bir çadırda 19 kişiyle birlikte yaşayan depremzede, “Bir çadırda 19 kişiyiz. Lavabo yok, su yok bir şey yok. Biz seracılık yapıyorduk. Biber ekiyorduk, biberleri koparttık seraları çadır yaptık içinde yatıyoruz. Akşamları terliyor çadır. Sabah uyanınca yataklarımız su olmuş, naylon terliyor buhardan dolayı” dedi.

Sera naylonunun altında yaşadıklarını ifade eden bir başka depremzede ise “14-15 gündür böyle yaşıyoruz. Hanımlar kızlar açıkta gidiyor lavaboya. Banyo bile yapmadık hala 2-3 hafta. Hepimizin çadır ihtiyacı var” dedi. Erdoğan'ın Kızılay ile ilgili sözlerinden sonra vatandaşların çadır eksikliğini canlı yayında belirtmeleri sosyal medyada gündem oldu.

hatay deprem çadır depremzede kızılay afad