Depremzedelerin Oy Kullanabilmesi İçin 'Askıda Bilet' Kampanyası Başlatıldı

TAKİP ET

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023'te meydana gelen ve 7,5 büyüklüğünde ikinci bir depremin de eklendiği deprem serisinin ardından evlerini terk ederek başka şehirlere yerleşen vatandaşların, 14 Şubat'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanabilmeleri için hayırseverler tarafından 'askıda bilet' kampanyası başlatıldı.

Depremzedelerin oy kullanma hakkını kullanabilmeleri için gönüllü kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri harekete geçti. Oy ve Ötesi, Türkiye Tanıtım Vakfı, Türkiye Gönüllüleri, Eşitlik ve Dayanışma Derneği ve İhtiyaç Haritası gibi kuruluşlar, bilet fiyatlarının enflasyon nedeniyle çok yükselmesi üzerine ‘askıda bilet’ kampanyası başlattı.

Kampanyaya destek olmak isteyen depremzedeler veya hayırseverler askidabilet.com sitesine girerek bilet talep edebilir veya bağış yapabilir. Sitede ‘Bilet iste’ butonuna tıklayarak bir form dolduran depremzedelere uygun bilet bulunması için çalışılıyor. Ayrıca ‘Bağış yap’ butonuna tıklayarak da kampanyaya katkı sağlanabiliyor.

Kampanyanın Amacı Depremzedelerin Demokratik Haklarını Kullanmalarını Sağlamak

Kampanyanın amacı, deprem nedeniyle yaşadıkları şehri terk etmek zorunda kalan vatandaşların demokratik haklarını kullanmalarını sağlamak. Kampanya koordinatörü Ahmet Özdemir, “Depremzedelerin oy kullanma hakkını korumak için bu kampanyayı başlattık. Bütün hayırseverleri destek olmaya davet ediyoruz. Depremzedelerin sesini duyurmak ve seçim sonuçlarını etkilemek için her oy önemli.” dedi

SİTEYE GİTMEK İÇİN TIKLAYIN

askıda bilet depremzede sandık seçim oy kullanmak hatay