Depremzedenin Eşyalarını Seyyar Satış Arabasına Yükleyip Çaldılar

TAKİP ET

Depremzedenin eşyalarını seyyar satış arabasına yükleyip, çaldılar

Adana'da meydana gelen deprem sonucu evi hasar gören Rıfat A. (28), eşyalarını taşıdığı kiralık daireye hırsızlar dadandı. İki farklı tarihlerde gerçekleşen hırsızlık olayında, şüpheliler evin içerisindeki eşyaları çalarak seyyar satış arabasına yükledi. Güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilen Uğur Bek (27), yakalandı; diğer şüpheli ise henüz bulunamadı.

Olay, 7 Ağustos tarihinde Adana'nın Yüreğir ilçesi, Akıncılar Mahallesi'nde gerçekleşti. Deprem nedeniyle evi hasar gören Rıfat A., eşyalarını bir kiralık daireye taşıyarak yayla evine gitmişti. Ancak Rıfat A.'nın uzun süre evde olmadığını fark eden 2 şüpheli, çevreyi gözetleyip sonra evin kapısını kırarak içeri girdi. Çalınan eşyalar arasında çamaşır ve bulaşık makineleri, televizyon, ankastre ocak, elektrikli süpürge, porselen yemek takımı, dizüstü ve masaüstü bilgisayar bulunuyordu. Şüpheliler, çaldıkları eşyaları ayrı tarihlerde seyyar satış arabasına yükledikten sonra kaçtılar. O anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Rıfat A.'nın komşusunun durumu fark edip polisi araması üzerine olay ortaya çıktı. Adana Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin kimliklerini belirleyerek çalışmalara başladı. Uğur Bek, yapılan operasyon sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Ancak diğer şüpheli henüz bulunamadı.

Emniyetteki sorgusunda suçunu kabul eden Uğur Bek, pişman olduğunu ifade ederek Rıfat A.'nın zararını karşılamak istediğini dile getirdi. Uğur Bek, adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Diğer şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

 

Adana depremzede deprem hırsızlık hırsız