Derneklere Sıkı Denetim Geliyor

TAKİP ET

İçişleri Bakanlığı'nın dernekleri denetleme konusundaki yetkilerini artıran kanun teklifi, TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi.

AKP’nin "Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine Dair Kanun Teklifi" komisyonda oylanarak kabul edildi

Teklifin ilk imzacısı AKP İstanbul Milletvekili Abdullah Güler, terör örgütlerinin yasal görünümlü faaliyetlerle önemli miktarda kaynak sağlayabildiğini ifade etti.

Güler, Yardım Toplama Kanunu ve Dernekler Kanunu’nda değişiklik yaparak suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerinin aklanması ve terörizmin finansmanıyla mücadele kapsamında bu alandaki denetimlerin arttırılmasını ve idari yaptırımların daha da etkili hale getirilmesini amaçladıklarını kaydetti.

Komisyonda kabul edilen maddelere göre izinsiz yardım toplayanlara 5 bin Türk lirasından 100 bin Türk lirasına kadar idari para cezası verilecek. İnternet ortamında izinsiz yardım toplanması halinde 10 bin Türk lirasından 200 bin Türk lirasına kadar idari para cezası uygulanacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre internet ortamında izinsiz yardım toplanmasının engellenmesi ile toplumda var olan yardımlaşma duygusunun istismar edilmesinin önlenmesi amacıyla valilik veya İçişleri Bakanlığı’nın talebi üzerine hakim kararıyla söz konusu faaliyetlere ilişkin içeriğe erişimin engellenmesi kararı verilebilecek.

dernek stk sivil toplum kuruluş kuruluşu abdullah güler akp milletvekili kanun teklif teklifi tbmm adalet komisyonu ceza idari para cezası