Ders Saatlerine 'Cuma Namazı' Düzenlemesi

TAKİP ET

Kurtuluş Anadolu Lisesi'nde ders saatleri ve öğle arası tatili cuma namazına göre düzenlendi.

İstanbul'daki Kurtuluş Anadolu Lisesi’nde ders saatleri ve öğle arası cuma namazı saatine göre düzenlendi. Haftanın dört günü öğleden önce beş ders, öğleden sonra üç ders yapılırken, cuma günkü program, öğleden önce altı ders, öğleden sonra iki ders olacak şekilde değiştirildi ve öğle arası cuma namazı saatine denk gelecek şekilde ayarlandı. Saati değiştirilen öğle arası 10 dakika daha uzatılarak öğrencilere namaz kılmaları için ek süre verildi. 

Okullarda Ezan Okutuluyor

Kurtuluş Anadolu Lisesi’ndeki cuma namazı ayarlamasının ardından İstinye Anadolu Lisesi ve Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde de mikrofondan ezan okunduğu öğrenildi.

Eğitim Sen 3 No’lu Şube Yürütme Kurulu üyesi Kübra Yazıcı, AKP iktidarının okulları  dini referanslarla yeniden dizayn ettiğini ifade ederek, “Okullara getirilen mescit zorunluluğu, dini vakıf ve derneklerle yapılan protokoller, anaokullarında açılmaya çalışılan Kuran kursları, il müftülükleriyle işbirlikleri, hiçbir ihtiyacı karşılamamasına rağmen yüksek hızla artan imam hatipleştirme gibi durumlarla sıklıkla karşılaşıyoruz.

Bugün de okullarımızın içinde ezan okunduğu haberleriyle karşı karşıyayız. Okullar, eğitim-öğretim sürecinin ve çocukların ihtiyaçlarına/üstün yararına göre düzenlenmesi gereken yerlerken, tamamen dini referanslarla yeniden dizayn ediliyor. Okullarda ezan okunması hangi ihtiyacı karşılamaktadır? Amaç nedir? Anlamak mümkün değil. Uygulamanın birkaç okulda eş- zamanlı olması manidar. Yapılan uygulama AKP iktidarı tarafından büyük oranda aşındırılmış olan anayasanın laiklik ilkesinin tümden kaldırılmasına yönelik şeriat çağrılarının okullardaki tezahürü müdür? Bu soruya ilçe ve il milli eğitim müdürlükleri bir an önce yanıt vermelidir” dedi.

 

kurtuluş anadolu lisesi cuma namazı düzenlemesi okullarda ezan okutuldu istinye anadolu yunus emre anadolu imam hatip