Destici: Dökülecek Her Damla Kanın Sorumlusu Eylem Çağrısı Yapanlardır

TAKİP ET

Mustafa Destici, Can Atalay kararı sonrası yapılan eylem çağrılarına ilişkin olarak, eylem çağrısı yapanların, dökülecek her damla kandan sorumlu olacağını söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, TİP Hatay Milletvekili olarak seçilen Gezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezası alan ve cezaevinde bulunan Can Atalay'ın, milletvekilliğinin düşürülmesi üzerine yapılan eylem çağrılarına ilişkin konuştu.

Can Atalay'ın Milletvekilliğinin Düşürülmesi Ülke Genelinde Protesto Edildi

'Dökülecek Her Damla Kanın Sorumlusu Eylem Çağrısı Yapanlardır'

Destici, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) "Türkiye'nin karıştırılmasına zemin hazırlayacak kararlar aldığını" öne sürerek, "Kararın niteliği ve üslubu, Anayasa Mahkemesinin yapısının değiştirilmesi zaruretini bir kez daha ortaya koymuştur. Bu konunun kesin çözümü, bugün yaşadığımız problemlere neden olan boşlukların bulunmayacağı, yeni, demokratik ve sivil bir anayasanın hazırlanıp kabul edilmesidir" dedi.

Türkiye İşçi Partisi'nin, Meclisteki provokasyonu sokağa taşıma gayretlerini şiddetle kınadığını ifade eden Destici, "Kırılacak her camın, dökülecek her damla kanın sorumlusu eylem çağrısı yapanlardır" dedi.

Destici ayrıca, "Şimdi yeni bir ayaklanma çağrısı yapanlar, her alanda bedelini ödeyeceklerini unutmasınlar" diye konuştu.

Mustafa Destici Can Atalay Eylem Çağrısı BBP TİP