Destici: "HDP'den Meclis Başkanvekili Dahil Meclis'teki Tüm Görevlilerinin Askıya Alınmasını Teklif Ediyorum"

TAKİP ET

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, HDP'nin yayımladığı "Adalete, Demokrasiye, Barışa Çağrı" başlıklı deklarasyona tepki gösterdi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Kapatma davası sona erene, Anayasa Mahkemesi karar verene kadar, HDP'den seçilen Meclis Başkanvekili dahil Meclis'teki tüm görevlilerin görevleri askıya alınmalı." şeklinde konuştu.

Yayımlanan deklarasyonun her maddesiyle, kara propaganda ve komedinin parçası olduğunu ifade eden Destici, "Birinci maddede güçlü demokrasi istemişler. Genel başkanları, kadroları, adayları, politikaları, söylemleri bir terör örgütü tarafından belirlenen siyasi parti görünümündeki bir örgütlenmenin, güçlü demokrasiden bahsedebilmesi, sanırım kendilerine özgü bir durumdur." değerlendirmesinde bulundu.

Destici "Kürt sorununda demokratik çözüm" başlıklı maddeye dikkat çekerek, "bu demagojiden çok sıkıldıklarını, 'Kürt sorunu' denirken kastedileni ve maksadı bildiklerini" dedi.

"HDP'den Meclis Başkanvekili Dahil Meclis'teki Tüm Görevlilerin Askıya Alınmasını Teklif Ediyorum"

Destici, ifadelerine şöyle devam etti:

"CHP ve İYİ Partililer diyor ki; 'HDP'li Meclis Başkanvekili var. Ona 'Başkanım' deniyor. Söz isteniyor'. Ben bugüne kadar ne 'Başkanım' dedim ne söz istedim ne de onun yönettiği toplantıya girdim. Bundan da kurtulmak için yapılması gereken şudur; kapatma davası sona erene, Anayasa Mahkemesi karar verene kadar, HDP'den seçilen Meclis Başkanvekili dahil Meclis'teki tüm görevlerinin askıya alınmasını teklif ediyorum. Kapatma davası içerisinde bazı milletvekilleri ve parti yöneticileriyle ilgili siyaset yasağı ve cezalar isteniyor. Buradaki sözde milletvekillerinin de milletvekilliğinin tedbir amaçlı olarak askıya alınmasını ve Meclis'e sokulmamalarını teklif ediyorum." ifadelerini kullandı.

BBP Mustafa Destici Büyük Birlik Partisi HDP Deklarasyon