DEÜ Rektörü Eylem Yapan Sendika Temsilcilerini Hastaneden Gönderdi

TAKİP ET

DEÜ Rektörü Nükhet Hotar, eylem yapan Genel Sağlık-İş Sendikası'nın temsilcilerini 'geçici görevle' hastaneden gönderdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi’nin rektörü Nükhet Hotar, yaptıkları eylemler nedeniyle Genel Sağlık-İş Sendikası’nın temsilcilerini 'geçici görevlendirme' ile Efes ve Torbalı meslek yüksek okulu’na gönderdi. Rektör tarafından sürgün edilen Genel Sağlık-İş Sendikası’nın iş yeri temsilcileri Murat Boran ve Hasan Kutluay'ın hastaneden gönderilmesinin ardından açıklama yapan Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, konuyu mahkemeye taşıdıklarını belirtti. 

Sağlık çalışanlarının döner sermaye ödemeleri gibi özlük hakları ve çalışma koşullarında yaşadıkları sorunlar nedeniyle yaptıkları eylemlerin sürgüne sebep olması hakkında konuşan Bacaksız, “Dokuz Eylül Üniversitesi’nde geçen yıldan beri başhekimlik ve rektör çalışanlara adeta terör estiriyor. Sağlıkçılar özlük hakları ve çalışma koşullarıyla ilgili sorunlar yaşıyordu. Sendika temsilcileri de bu gibi durumlar için vardır. Ancak görüşme talepleri defalarca reddedildi. Biz de sendika olarak eylem kararı aldık. Ben de orada basın açıklaması yaptım. Sonrasında bize cezalar verildi. Bunların hepsini yargıya taşıdık, rektör hakkında suç duyurusunda bulunduk. Şimdi yasa-kanun tanımadan kin kusuyor” dedi.

Sürgüne Karşı Eylem

Hukuk kurallarına aykırı kararı da protesto edeceklerini söyleyen Bacaksız, “Sendikalar Kanunu’na göre, sendika temsilcileri başka bir yere gönderilemez. Danıştay’da da bu tip uygulamaların ‘yıldırma ve cezalandırma olarak kullanıldığı’ tespiti yapılmış. Arkadaşlarımızı cezalandırmak, yıldırmak ve çalışanlara gözdağı vermek için bu uygulama yapılıyor. Biz bu konuda hukuki yönden başvurularımızı yaptık. Karara karşı eylem de yapacağız” şeklinde konuştu. 

 

dokuz eylül üniversitesi deü eylem sendika sürgün hastaneden gönderdi efes torbalı nükhet hotar