Deutsche Welle'de Yahudi Düşmanlığı Skandalı

TAKİP ET

Deutsche Welle çalışanlarının Yahudi karşıtı ve ırkçı paylaşımlar yaptığı ortaya çıktı.

Süddeutsche Zeitung radyosu, Alman kamu radyosu Deutsche Welle çalışanlarının Yahudilere yönelik katıksız nefretini, Holokost'u inkârlarını, Yahudilere karşı cinayet çağrılarını ortaya çıkardı.

Bild'in Süddeutsche Zeitung'dan aktardığı habere göre, DW Arapça editör ekibi sosyal medya hesaplarından kendilerini açıkça Yahudi karşıtı olarak tanımlayan paylaşımlarda bulundu.

"Yahudi İş Birlikçileri"

DW'nin Lübnan ofisinin başındaki Bassel Aridi sosyal medyada bir tartışmada şu ifadelere yer verdi: "İsraillilerlle herhangi bir ilgisi olan herkes ahudi iş birlikçisidir, ordularının saflarındaki her asker birer haindir ve infaz edilmelidir."   Sorulduğunda ise Aridi, kendisine hakaret edilmesi nedeniyle öfkeye kapılarak bu ifadeleri kullandığını belirtti. Aridi daha önce çalıştığı televizyonda ise Hizbullah milisleri ve lideri Hassan Nasrallah hakkında olumlu ifadeler içeren raporlar yayımlamıştı.

Holokost'un Uydurma Olduğunu İddia Ettiler

DW'nin bir diğer editörü Morhaf M. ise 2017 yılında Facebook'ta bir kadına Yahudi olduğunu öğrenir öğrenmez "Size karşı çok kinimiz var" dedi ve dinini başta açıklamayarak kendisini aldattığını söyledi. Bunun dışında Suriye diktatörü Esad'a destek veren paylaşımlarda bulunan Morhaf M. , yaşanan geniş çaplı Yahudi katliamlarını uydurma olarak niteleyerek Holokost'u inkâr etti.

Morhaf M. 2018 yaptığı bir paylaşımında ise Yahudi lobilerinin insanlların beyinlerini sanat, müzik ve medya aracılığıyla kontrol etmek istediğini yazdığı ortaya çıktı.

DW'nin editör kadrosunun Yahudi karşıtı açıklamalarının ortaya çıkmasına rağmen DW'deki görevlerini sürdürdükleri belirtildi. 

dw deutsche welle editörleri yahudi düşmanlığı antisemitizm skandalı