Dev İhaleyi Yine 'Millete Söven Cengiz İnşaat' Aldı

TAKİP ET

Rize'ye yapılacak İyidere Lojistik Limanı inşaatı ihalesi herhangi bir duyuru yapılmadan, özel davetli şirketlerle gerçekleştirilen usulle Cengiz İnşaat'a verildi.

Rize’nin İyidere ilçesinde yapılacak olan liman için 16 Temmuz’da gerçekleştirilen ihalenin sonuç ilanı 1 Eylül’de yayınlandı. Maliyeti yaklaşık 1 milyar 719 milyon lira olan ihale, 16 Temmuz'da, kanunun esas olarak öngördüğü rekabetçi 'açık' usul yerine, tartışmalı 21b usulüyle yapıldı.

İhaleyi 1 milyar 370 milyon liraya AKP’ye yakınlığı ve firma sahibi Mehmet Cengiz'in millete sövmesiyle bilinen Cengiz İnşaat ve Yapı ve Yapı İnşaat İş Ortaklığı aldı. Yapılan sözleşmede, projenin 28 Ağustos 2020 – 11 Aralık 2023 tarihleri arasında bin 200 günde tamamlanması kararlaştırıldı.

Cengiz İnşaat, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün bu yıl düzenlediği en büyük ihalelerden biri olan 953 milyon liralık 'Trabzon-Aşkale Yolu Zigana İkmal İnşaatı' ihalesini de kazanmıştı.

cengiz inşaat ihaleyi yine cengiz inşaat aldı akp mhp iyi parti chp İyidere Lojistik Limanı inşaatı ihalesi rize millete söven cengiz inşaat dev ihale yine cengiz inşaata gitti recep tayyip erdoğan mehmet cengiz