Dev Yapım Şirketi TikTok'la Anlaşamadı: Birçok Müzik Uygulamadan Kaldırıldı

TAKİP ET

TikTok ve UMG anlaşamadı.

Universal Music Group ve TikTok'un lisans görüşmelerinin bu hafta başarısızlı kla sonuçlanmasının ardından UMG'ye ait müzikler dün platformdan kaldırıldı.

TikTok'ta bir gecede milyonlarca videonun sesi kapatıldı. 

TikTok'tan şarkıları kaldırılan şarkıcılar arasında Taylor Swift, Ariana Grande, Hozier, Billie Eilish, Lana Del Rey                 isimler de var. 

Music Business Worldwide, yaşananların TikTok ve hayranları için çok daha yıkıcı olabilecek bir darbenin yalnızca başlangıcı olduğunu ileri sürdü. Şu ana kadar yalnızca UMG'nin TikTok'ta kayıtlı kısmı etkilendi. Yayın grubu UMG'nin, başka plak şirketlerine de imza atan birçok sanatçıyı da temsil etmesi krizin büyümesine yol açabilir. Music Business Worldwide'dan bir kaynak, UMG ve TikTok'un yakın zamanda bir anlaşmaya varmaması halinde "ilgili tüm müzik akışı içeriğinin" yüzde 80'e kadarının kaldırılabileceğini tahmin ediyor.

TikTok, UMG'yi açgözlülükle suçlayarak "Universal Music Group'un kendi açgözlülüğünü sanatçılarının ve şarkı yazarlarının çıkarlarının önüne koyması üzücü ve hayal kırıklığı yaratıyor." dedi.

UMG'den yapılan açıklamada ise "Sonuçta TikTok, müziğe adil bir değer ödemeden müzik temelli bir iş kurmaya çalışıyor." ifadeleri kullanıldı.

TikTok umg universal music group tiktok tiktok music tiktok müzik taylor swift