Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin Kürtçü Selahattin Demirtaş'ı Doğruladı: Çözüm Süreci Sabote Edildi

TAKİP ET

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin çözüm süreci ile ilgili Kürtçü elebaşı Selahattin Demirtaş'ın söylediklerini doğruladı.

Çözüm sürecinde Adalet Bakanı olarak görev yapan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin, eski HDP'nin kürtçü elebaşı Selahattin Demirtaş'ın savunmasında çözüm sürecine dair söylediklerini doğruladı. 

Diyarbakır'da konuşan Ergin Selahattin Demirtaş'ın söylediklerine destek verdi. 

Eski AKP'li ve 2011-2013 yılları arasında Adalet Bakanlığı yapan Ergin, çözüm sürecinin sabote edildiğini söyledi. 

Kürtçü elebaşı Selahattin Demirtaş'ın Kobani davasındaki savunması ile ilgili sözlerini doğrulayan Ergin, Demirtaş'ın:

“Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin çözüm süreci başladığında Abdullah Öcalan’ın iki mektubunun Erdoğan’ın elinde olduğunu söyledi. Süreç devam ederken Sincan Cezaevi’nde açlık grevindeki HDP yöneticilerini ziyaret etti”  sözlerine karşılık olarak şu sözleri  kullandı: 

 “Birtakım mesajlar, birtakım görüşmeler yapılmıştır. Bu başbakan düzeyinde, bakanlar düzeyinde olmuştur. Güvenlik Müsteşarlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı çalışanları düzeyinde olmuştur” 

Sabote Edildi 

Dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin sürecin sabote edildiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı: 

“O dönemde toplumsal destek çok yükseldi. Çözüm sürecine yüzde 70’lere varan toplum desteği oluştu. Bu çok kıymetliydi. Toplumun içine yayılmış nifak tohumları, bu defa sevgiye, kardeşliğe dönüşmeye başlamıştı. Ama sabote girişimleri rağbet gördü ve süreç neticelendirilemedi, olumlu sonuçlandırılamadı” 

"Yargılama Yapılacaksa Herkes Yargılanmalı"

Mecliste bu çalışmaları yapanlarla ilgili belli hukuki korumalar getiren yasanın çıkarıldığına değinen eski AKP'li Ergin şu ifadeleri kullandı: 

“Bu takibat yapılacaksa, bu çalışmaların içerisinde olanların tamamı, başbakanından, bakanına, bürokratına hep beraber yargılanmalı. O çalışmadan ayrı, başka eylemler varsa onun yargılaması ayrı bir konudur. Ama sadece çözüm süreci faaliyetleri içerisinde yapılan çalışmalara dönük bir yargılama varsa bu tek taraflı olmaz” 

hdp selahattin demirtaş kürt sadullah ergin deva ali babacan