DEVA Partili İbrahimoğlu: Türkiye'nin Bir Arap Devleti Olmasını İstiyoruz

TAKİP ET

DEVA Partisi Eyyübiye İlçe Başkanı Mahmut İbrahimoğlu'nun 2015'te söylediği sözler sosyal medyada gündem oldu. İbrahimoğlu'nun "Türkiye'nin bir Arap devleti olmasını" istediği sözleri tepki çekti.

DEVA Partisi Şanlıurfa Eyyübiye Kurucu İlçe Başkanı Mahmut İbrahimoğlu'nun Aralık Aralık 2015'te yaptığı açıklamalar sosyal medyada gündem oldu. İbrahimoğlu'nun sözleri tepkilere neden oldu.

20 Aralık 2015'te İpekyol Gazetesi'nden Ali Demir'e konuşan Mahmut İbrahimoğlu'nun açıklamaları "İbrahimoğlu: Türkiye'nin bir Arap devleti olmasını istiyoruz" başlığıyla haber olmuştu.

O gün "Anadolu Arapları Derneği Şanlıurfa İl Başkanı" olarak konuşan Mahmut İbrahimoğlu, devletten çok fazla beklentileri olduğunu ve bunların hepsini sıralamanın imkansız olduğunu dile getirerek şu ifadeleri kullanıyor:

"Biz Türkiye'nin Bir Arap Devleti Olmasını İstiyoruz"

"Biz Türkiye’nin bir Arap devleti olmasını istiyoruz. Biliyorum bu cümle çok iddialı oldu ve açıklama gerektiriyor. Bir devlet bünyesinde bulundurduğu tüm halkların devletidir. Biz Arap isek bu ülkenin en kadim halkıysak ve bu devlet bir cumhuriyetse demek ki bu devlet bizimdir. Öyleyse bu devlet bir Arap için bir Arap devletidir. Tabii ki somut olarak bunu görmüyoruz. Devlet tek bir halka endeksli olduğu için bu cümle tuhaf geliyor. Bu devlet bir Türk bir Kürt bir Arap devleti olmalıdır. Hükümet bu talebi kabul ettikten sonra bunun formülünü oluşturabilir."

deva partisi mahmut ibrahimoğlu türkiye bir arap devleti olmasını istiyoruz eyyübiye şanlıurfa