DEVA Partili Sadullah Ergin: Seçimlere Kendi Logomuzla Girmemiz İttifak Seçeneğini Dışladığımız Anlamına Gelmiyor

TAKİP ET

DEVA Partisi Teşkilat İşleri Başkanı ve eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Babacan'ın açıklamalarını değerlendirdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Demokrasi ve Atılım Partisi önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır” açıklamasında bulundu. 

Medyascope'a konuşan DEVA Partisi Teşkilat İşleri Başkanı ve eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Babacan’ın bu açıklamalarını değerlendirdi.

Tek ve ortak liste seçeneğine başından beri soğuk baktıklarını ifade eden Sadullah Ergin,  “Başka bir partiye ya da ortak listeye milletvekili ismi vererek seçimlere girmeyeceğiz. Seçimlere tek başımıza da girebiliriz, seçim ittifakında yer alarak da girebiliriz. Seçimlere kendi logomuzla girmemiz ittifak seçeneğini dışladığımız anlamına gelmiyor.”

Yeni seçim yasasının ardından bu tartışmaların alevlendiğini ve partinin bazı il teşkilatlarının da kafa karışıklığı yaşadığını belirten Ergin, “İhtimaller konusunda zihinleri netleştirmek gerekiyordu” dedi.


"Altılı Masada Devam Ediyoruz"


Sadullah Ergin, altılı masadaki taahhütlerin arkasında durduklarını ifade eden Ergin, “Altılı masada devam ediyoruz, bu görüşmeleri önemsiyoruz. Güçlendirilmiş parlamenter sistem ve ortak cumhurbaşkanı adayı taahhütlerimizin arkasındayız.” dedi.


“Sığıntı Değiliz”


DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin ise, seçimlere hazır olduklarını, ittifak içinde yer alsalar bile kendi milletvekili listeleri ve logolarıyla seçimlere gireceklerini ifade ederek, “İktidara yakın bazı yazarların süreci sekteye uğratacak açıklamaları bilerek yaptıklarını görüyoruz. Bunlara son vermemiz gerekiyor. Biz sığıntı değiliz, kendi adaylarımız ve kendi ismimizle seçimlerde başarılı oluruz” diye konuştu. 

sadullah ergin ittifak millet ittifakı deva partisi ali babacan ali babacan seçim açıklaması idris şahin