DEVA Partililerden 'İYİ Parti Anketlere Müdahale Edip Oyunu Yüksek Gösteriyor' İddiası

TAKİP ET

DEVA Partisi ve İYİ Parti arasındaki gerilim büyüyor.

Ekonomideki geriye gidişin 2011 yılında, Ali Babacan'ın AKP hükümetinin bir parçası olduğu günlerde başladığını savunan İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz geçtiğimiz günlerde dikkat çekici bir açıklama yapmış ve "Ali Bey’in yapabileceğine inansaydım bugün burada olmazdım" demişti.

İYİ Partili Bilge Yılmaz'dan Babacan Eleştirisi: DEVA Partisi'nin Trolleri Yüzünden...


Buna cevap veren DEVA Partisi Ekonomi Politikaları Başkan Yardımcısı İbrahim Çanakçı, "DEVA, testten geçmiş bir kadroya sahip. Akademik olarak değerlendirmiyoruz" şeklinde konuştu.

Tartışmanın sosyal medyada DEVA ve İYİ Partililer arasında sürdüğünü ve dinecek gibi görünmediğini belirten gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV'deki köşesinde kaleme aldığı yazısında şu ifadeleri kullandı:

DEVA Partililerden 'İYİ Parti Anketlere Müdahale Ediyor' İddiası

"Çünkü İYİ Parti ve DEVA arasındaki gerilim aynı seçmen kitlesine seslenmelerinden ileri geliyor. İkisi de AK Parti’den uzaklaşan küskünleri hedef kitlesi görüyor. Bu yüzden Akşener ülkücülükten, Babacan muhafazakarlıktan uzaklaşarak, merkez sağda konumlanmak istiyor.

Yön aynı olunca hemen her köşe başında karşılaşıyorlar. Önceki hafta Akşener, Giresun-Ordu ve Samsun’u dolaşırken, Babacan Erzurum’dan başlayarak Artvin dahil altı şehre gitti. Geçen hafta Akşener Niğde-Nevşehir ve Aksaray’dayken, Babacan Yozgat’ta miting yaptı.

Kimi DEVA Partililer İYİ Parti’nin anketlere müdahale edip oyunu yüksek gösterdiğini ileri sürüyor. Kimileri İYİ Parti’nin Kürt sorununu konuşmaktan uzak olduğunu iddia ediyor.

DEVA’nın yakın zamanda tabanında yaptığı araştırmada, yaklaşık yarısı 'Kendi başımıza girersek, başarılı oluruz' görüşünü savundu. Ayrılık eğilimi İç Anadolu ve Karadeniz’deki DEVA’lılarda öne çıkıyor.

Ancak DEVA yetkilileri Altılı Masa’dan kalkmayacaklarını vurguluyor."

deva partisi iyi parti anketlere müdahale edip oyunu yüksek gösteriyor iddiası ismail saymz bilge yılmaz meral akşener ismail saymaz ali babacan